ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Південній Кореї розпочали розслідування щодо Telegram

02.09.2024, 12:30

Поліція Південної Кореї розпочала розслідування щодо Telegram за підозрою в причетності до поширення порнографічних дипфейків. Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформаційне агентство Yonhap.

Відкриття розслідування підтвердив голова Національного слідчого управління. У Бюро управління з розслідування кіберзлочинів відмовилися від коментарів.

Розслідування відкрили на тлі суспільного й політичного скандалу навколо цифрової дипфейк-порнографії з південнокорейськими жінками. Місцеві медіа повідомляли, що такий контент часто зустрічається в телеграм-чатах.

Уповноважений Агентства з національної політики Чо Джи-Хо заявив 2 вересня, що його відомство розглядає можливість розслідувати захищені месенджери, звинувативши їх у потуранні злочинності.

Минулого тижня влада Південної Кореї пообіцяла боротись із сексуальною експлуатацією через дипфейки – ініціатива, що збіглася в часі з французьким розслідуванням щодо засновника Telegram Павла Дурова, повʼязаним з організованою злочинністю на його платформі.

На запитання про злочинну діяльність у Telegram Чо відповів, що розслідування захищених месенджерів зазвичай є складними й потребують багато часу.

У Telegram не відреагували на звернення Reuters по коментар, надіслане 2 вересня. Минулого тижня компанія заявляла, що активно модерує шкідливий контент, зокрема незаконну порнографію.

Медіарегулятор Південної Кореї закликав соцмережі активніше сприяти видаленню й блокуванню подібного контенту, а також звернувся до французького уряду щодо регулярної співпраці з питань Telegram і посередництва в прямій комунікації з Telegram.

Як повідомляв ІМІ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти Telegram у відповідь на скандал, пов’язаний з поширенням порнографічних дипфейків у чатах месенджера. 

Затримання Павла Дурова у Франції

Нагадаємо, Павла Дурова арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Початковий період затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Після закінчення цього періоду суддя може ухвалити рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою.

Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Telegram заявив, що дотримується законів ЄС, включно із законом про цифрові послуги, – його модерація відповідає галузевим стандартам.

Французький суддя 28 серпня розпочав офіційне розслідування проти засновника Telegram Павла Дурова в межах справи про організовану злочинність у месенджері.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!