ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євген Кисельов назвав "дурнями" українців, які виступають проти медведчуківських журналістів

11.11.2022, 14:41
Фото – скриншот з відео "Фабрика новин"
Фото – скриншот з відео "Фабрика новин"

Журналіст Євген Кисельов назвав "дурними та недалекими" українців, які виступають проти присутності в українському медіапросторі журналістів, що працювали на каналах Віктора Медведчука та просували прокремлівські наративи.

Цю думку Кисельов висловив під час своєї розмови на каналі "Фабрика новин" з російською журналісткою Ксенією Ларіною, повідомляє "Детектор медіа"

Ларіна згадала про те, як нещодавно проводила онлайн-інтерв'ю з Василем Головановим, після якого в коментарях її закидали претензіями й звинуваченнями в тому, що вона спілкувалася з журналістом, який працював на медіа Медведчука, дотримуючись кремлівських наративів, підіграючи Путіну і просуваючи в Україні "русскій мір". 

Вона поцікавилася, що про це думає Євген Кисельов. Той порадив не звертати на це жодної уваги й назвав людей, що звинувачують журналістів за їхню роботу на каналах Медведчука, "дурними". 

"В кожній країні є розумні люди, і в кожній країні є дурні, недалекі, обмежені. Це не тільки Україні властиво, але й усім пострадянським країнам, особливо тим, що пережили кріпосне рабство. Вони, може, десь на рівні генетичної пам'яті… на глибоко підсвідомому рівні мають переконання, що якщо людина працює на майданчику, що належить певній людині, то вона є його абсолютною власністю, перестає бути суверенною особистістю і працює виключно на свого господаря", – сказав Кисельов.

Він додав, що у світі всі засоби масової інформації мають власників, серед яких трапляються цілком одіозні фігури. Тож часом журналісти "просто встають і йдуть" з такого медіа.

На думку Кисельова, журналісти, які працювали на каналах Медведчука, зараз демонструють безсумнівну українську патріотичну позицію і їх не варто зараховувати до "слуг Медведчука".

Як повідомляв ІМІ, 12 травня українські журналісти та правозахисні організації закликали Президента України Володимира Зеленського та міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе "національними", ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. Йшлося про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Проте Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення проросійських ведучих з телемарафонів. 

Медіагрупи також стали на захист ведучих. Телеканал "Інтер" заявив, що не має жодних сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції ведучої Анастасії Даугуле. Також про це заявила Медіа Група Україна.

Звернення підписали понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів. З Медіа Групи Україна, зокрема з каналів "Україна" та "Україна 24", підписали звернення 27 людей.

У жовтні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що вважає неактуальною критику на адресу присутніх у телемарафоні колишніх проросійських телеведучих.

Liked the article?
Help us be even more cool!