ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ відмовив Порошенку в розгляді позову до Bihus.Info щодо "плівок Медведчука"

13.08.2021, 10:12
Фото - prm.ua
Фото - prm.ua

Верховний Суд в складі Касаційного адмінсуду відмовився розглядати позов експрезидента Петра Порошенка до Bihus.Info, у якому той просив суд зобов’язати журналістів оприлюднити телефонні розмови нардепа Віктора Медведчука. 

Про це йдеться в ухвалі Верховного Суду від 9 серпня, повідомляє Bihus.Info

Йдеться про записи розмов політика за 2014-2017 роки, які стали основою чотирьох серій розслідування журналістів. Загалом це понад 30 годин розмов Медведчука з кремлівськими посадовцями і функціонерами/бойовиками так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Як зазначає видання, повні версії розмов розміщено на ютуб-каналі тут, тут і тут.

Адвокати Петра Порошенка об’єднали позовні вимоги до Bihus.Info та до Президента України Володимира Зеленського. На думку представників Порошенка, у нього також є ці телефонні розмови.

“Дослідивши матеріали справи, колегія суддів вказала на порушення підсудності адвокатами Порошенка, тому що ні ОАСК, ні Верховний Суд у складі Касаційного адмінсуду не мають підстав  розглядати позов Порошенка до Bihus.Info”, - зазначає видадння.

Як повідомляв ІМІ, журналісти Bihus.Info випустили чотири сюжети на основі “плівок Медведчука” – записів, які, на думку журналістів, свідчать про зв’язок голови політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука з Петром Порошенком, причетність Медведчука до української частини нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” і участь у переговорах щодо обміну людьми з окупованими територіями. Порошенко та його партія називають записи фейком.

Перед цим адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив про позов проти “Том 14” (Bihus.Info) та президента Володимира Зеленського. Серед іншого адвокати вимагають оприлюднити всі “плівки Медведчука”, де начебто фігурує Порошенко.

Денис Бігус зазначає, що саме він, а не громадська організація є власником записів і всі вони вже викладені у відкритий доступ.

Журналіст Денис Бігус пояснив, що громадська організація “Том 14”, яку він очолює і проти якої позивається попередній президент Петро Порошенко, не є власником “плівок Медведчука”. 

12 липня Окружний адміністративний суд Києва передав на розгляд Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду справу за позовом народного депутата Петра Порошенка проти Президента України Володимира Зеленського та ГО “Том 14” через публікацію Bihus.Info “плівок Медведчука”.

Liked the article?
Help us be even more cool!