ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинь та інші регіони долучаться до всеукраїнської акції на підтримку Суспільного мовлення

24.02.2020, 11:31
Фото – http://1tv.com.ua
Фото – http://1tv.com.ua

25 лютого о 13-й годині відбудеться всеукраїнська акція на підтримку регіонального Суспільного мовлення. Волинь також долучиться до заходу. Про це представниці ІМІ у Волинській області повідомила редакторка “Українського радіо. Луцьк” Світлана Мех.

Акція проходитиме біля приміщень телерадіокомпаній регіональних мовників у Запоріжжі, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні, Луцьку, Ужгороді, Рівному.

“Основна мета акції – припинити впровадження концепції, яку ініціює керівництво ПАТ “НСТУ”, а відтак і скорочення регіонального мовлення до однієї години на телебаченні та 1 год 30 хв на радіо, і похідна звідси – скорочення людей у філіях до 50%”, – розповіла Світлана Мех.

На акцію журналісти та громадяни, які підтримують регіональне Суспільне мовлення, прийдуть з плакатами. У Луцьку акція відбудеться біля приміщення Волинської філії ПАТ “НСТУ” ( вул. Словацького, 9).

Світлана Мех зазначила, що вона є ініціаторкою акції на Волині.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого в Луцьку місцева громада проводила збір підписів на підтримку регіонального мовлення Суспільного. Відкритий лист щодо знищення регіонального мовлення у Волинській області адресували керівництву країни, ПАТ “НСТУ”, головам Верховної Ради та СБУ.

Раніше Світлана Мех закликала волинян записати та поширити у фейсбуці відеоролики на підтримку регіонального мовлення з хештегом #врятуй_регіональний_контент_суспільного.

Нагадаємо, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія зазначив, що правління продовжує діалог з філіями НСТУ щодо реалізації концепції регіонального мовлення, яка передбачає зменшення виробництва власного регіонального контенту і скорочення колективу. 

31 січня колектив продюсерів (лінійних) філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальних за радіомовлення в регіонах, і працівники радіо філій Суспільного написали відкритого листа до наглядової ради Суспільного мовлення і голови Національної спілки журналістів України щодо згортання суспільного радіомовлення в регіонах.

25 грудня 2019 року в соцмережі “Фейсбук” видалили всі сторінки регіональних радіо філій Національної суспільної телерадіокомпанії України. Регіональні радіо користувалися своїми сторінками в соцмережах, оскільки не мають власних сайтів, лише на сайтах регіональних каналів є можливість слухати онлайн.

Liked the article?
Help us be even more cool!