ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Facebook закрили всі сторінки регіональних радіо філій НСТУ

26.12.2019, 16:03
Фото – facebook.com / Ukrainianradioua
Фото – facebook.com / Ukrainianradioua

25 грудня в соцмережі Facebook зникли всі сторінки регіональних радіо філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, повідомляє “Суспільне. Детектор медіа”.

Регіональні радіо користувалися своїми сторінками в соцмережах, оскільки не мають власних сайтів, лише на сайтах регіональних каналів є можливість слухати онлайн.

Надалі у філіях планують поширювати радійний контент в обмеженій кількості на сторінках регіональних телеканалів, а стрімити прямоефірні програми із віжн-студій хочуть на каналах у YouTube. Та поки що нову формулу поширення контенту не розроблено. 

У колективах регіональних радіо та деякі слухачі не задоволені змінами, особливо тим, що зник весь архів стрімів радіопередач, який був лише на сторінках. На нову спільну сторінку з телеканалом його не будуть переносити.

“Зникли авторські програми, зникли "Теми дня", радіодні, зникли ВСІ передачі мої та моїх колег, всі напрацювання за минулий рік. Що нам сказати своїм слухачам? Де вони надалі зможуть прослухати наші програми, якщо не почули з ефіру??? Прикро, що зникли й ті програми, які поширювали слухачі з посиланням на нашу сторінку у фб???? Де їх можна буде знайти і коли, наразі невідомо. Бо на новому новинному сайті https://vo.suspilne.media/articles місця для радіо чомусь не знайшлося. Є лише можливість слухати радіо онлайн. Нам обіцяли кнопку радіо, але поки ми маємо те, про що пишу”, – написала на своїй сторінці у фейсбуці редактор творчої групи програм радіо “Українського радіо. Луцьк” філії ПАТ “НСТУ” “Волинська дирекція” Світлана Мех.

За її словами, через такі зміни регіональні радіостанції втратять свого слухача. 

Лінійна продюсерка “Українського радіо. Запоріжжя” Людмила Долженко сказала виданню, що  філії попереджали про закриття сторінок у Facebook.

“Ми вже з 2 грудня розміщуємо радійний контент на спільній сторінці. Щоправда, не весь і не в такому обсязі, як це було раніше. Але таке рішення ухвалено в Центральній дирекції. Звісно, ми цьому не дуже "зраділи". Бо зникли всі стріми з фейсбуку наших ефірів, всі наші пости і дописи. А їх також поширювали наші гості і спікери. Тому прикро. Ми хотіли, щоб сторінка як архівна хоча б залишилася. Але так не можна, пояснили нам”, – зазначила вона.

Деякі радіо мали неофіційні сторінки у Facebook, як-от “Фан-клуб Українського радіо. Тернопіль”. На сьогодні, 26 грудня, ця сторінка функціонує та оновлюється. Та як сказала сайту “Детектор медіа” лінійна продюсерка “Українського радіо. Тернопіль” Ірина Моргун, її теж закриють. Із Центральної дирекції сказали нічого туди не постити.

На цьому зміни не завершуються.

На регіональних радіостанціях ще три місяці (січень, лютий, березень) у 2020 році працюватимуть за старою сіткою з чотирма відрізками (окрім ранкових у вихідні), у квітні радійники в регіонах чекають на нову сітку і можливе скорочення програм.

Нагадаємо, регіональні радіостанції, які раніше називали обласним радіо, тепер мають уніфіковані назви, які складаються з  “Українського радіо” і назви обласного центру чи регіону. Вони входять до складу філій разом із телеканалами.

З 5 жовтня 2019 року у вихідні дні регіональні редакції Українського радіо перестали мовити в ранковому слоті з 7:10 до 8:00 на хвилях Першого каналу “UA: Українське радіо”. Причиною таких змін стало те, що відтепер регіональні теми, проблеми та герої звучатимуть щодня в загальнонаціональному ефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!