ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова прогнозує через два місяці "якийсь результат" у справі вбивства Шеремета

07.04.2020, 12:00
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда

У кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета "видно кінець". Про це в інтерв’ю "Українській правді" заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, повідомляє Радіо Свобода

"Я думаю, що видно кінець. І оці два місяці, які були надані додатково (продовжені терміни досудового розслідування. – Ред.)… Я вважаю, що через два місяці ми побачимо якийсь результат. Сподобається він нам чи не сподобається. Але це вже буде результат", – розповіла Венедіктова.

Вона вважає, що масштабний брифінг про розслідування вбивства Шеремета не варто було проводити.

"Можна я зараз скажу просто як людина? Мені здається, що не треба було робити такого гучного брифінгу до тих пір, поки реально справа не вийшла із суду. Тому в громадянського суспільства зіпсоване сприйняття цієї справи. Як і що воно буде – будемо бачити", – зазначила Венедіктова.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня на брифінгу за участю президента Володимира Зеленського заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Офіс Генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив строки досудового розслідування в справі вбивства журналіста Павла Шеремета ще на два місяці – до 12 червня 2020 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!