ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розслідування справи Шеремета продовжили до червня

31.03.2020, 10:28
Фото – Роман Пилипей / ЕРА
Фото – Роман Пилипей / ЕРА

Офіс Генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив строки досудового розслідування в справі вбивства журналіста Павла Шеремета ще на два місяці – до 12 червня 2020 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на прокурора в справі Сергія Зузака.

Слідчі Нацполіції просили продовжити строки досудового слідства за підозрою Яні Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрієві Антоненку, наголошуючи на необхідності завершення ще близько 20 експертиз та проведення додаткових слідчих дій.

За словами прокурора, без їхнього завершення передавати справу до суду зарано. Як повідомив прокурор Сергій Зузак, усі троє підозрюваних наразі відмовилися від проходження поліграфа, а також дехто з них від психологічної та антропологічної експертиз.

Водночас адвокати підозрюваних Антоненка, Кузьменко та Дугарь подавали заперечення щодо цього клопотання, наголошуючи на тому, що докази, які б спростовували аргументи захисту, відсутні і сам документ складено з порушеннями.

Також найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження підозрюваним запобіжних заходів, які спливають на початку квітня.

Як повідомляв ІМІ, у лютому Офіс Генерального прокурора України продовжив строк досудового слідства в справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року. Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка сказав, що для передання до суду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази. 

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко. За висновками поліції, Яна Дугарь за кілька днів до вбивства фотографувала розташування камер спостереження на місці, де вибухнула машина Шеремета.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

12 грудня 2019 року редакція "Української правди" заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!