ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні з 24 лютого росіяни вбили четверо журналістів. Щонайменше шестеро отримали поранення – ІМІ

13.03.2022, 22:51

В Україні з початку вторгнення Росії окупаційні військові вбили четверо журналістів. Щонайменше шестеро медійників були поранені. 

Такими є дані Інституту масової інформації, який від початку війни 24 лютого фіксує факти злочинів Росії проти медіа та журналістів.

Серед убитих журналістів: 

  • Шакіров Ділєрбек, цивільний журналіст інформаційного щотижневика “Навколо тебе” (був розстріляний 26 лютого в передмісті Херсона з автоматичної зброї);
  • Євгеній Сакун, оператор телеканалу LIVE (загинув 1 березня під час російського ракетного обстрілу телевежі в Києві);
  • Віктор Дудар, військовий журналіст (загинув 2 березня у бою у Вознесенську на Миколаївщині);
  • Брент Рено, колишній кореспондент The New York Times (розстріляний 13 березня в Ірпені на блокпосту).

Крім того, за даними ІМІ, щонайменше шестеро журналістів отримали поранення внаслідок обстрілів російських окупантів: 

  • два данські журналісти видання Ekstra-Bladet – журналіст Стефан Вайхерт та фотограф Еміль Фільтенборг (були поранені 26 лютого на Сумщині в районі міста Охтирка, коли їхній автомобіль потрапив під обстріл);
  • кореспондент британського телеканалу Sky News Стюарт Рамзі (отримав поранення внаслідок обстрілу російськими військами в Бучі на Київщині 28 лютого. Оператора каналу Річі Моклера врятував бронежилет). 
  • швейцарський журналіст Гійом Бріке (отримав поранення 6 березня в Миколаївській області внаслідок російського обстрілу авто, в якому він перебував. Його також пограбували. Водночас окупанти чітко бачили знак “преса” на автомобілі);
  • кореспондент Радіо Свобода Мар’ян Кушнір (отримав поранення внаслідок ракетного обстрілу 11 березня поблизу Києва); 
  • американський журналіст Хуан Дієго Херрера Арредондо (поранення отримав 13 березня в Ірпені під Києвом внаслідок обстрілу російських військ).

Крім того, під російський обстріл на Запоріжжі потрапила журналістка Громадського Вікторія Рощина, її авто, в якому вона перебувала, пограбували. Також під обстріл російських військ потрапили двоє журналістів чеського видання Voxpot Майда Сламова і Войтех Богач.

Нагадаємо, ІМІ відстежує та фіксує факти про злочини Росії щодо журналістів і медіа з моменту нападу на Україну 24 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!