ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські війська обстріляли авто швейцарського журналіста та відібрали в нього речі

06.03.2022, 23:32
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна повідомила про напад окупантів на швейцарського журналіста Гійома Бріке: бойовики обстріляли його машину та відібрали речі.

Про це Марія Чорна повідомила в Telegram, пише Громадське.

Російські військові обстріляли журналіста біля населеного пункту Водяно-Лорине Миколаївської області.

За словами Бріке, після перетину українського блокпоста він на своєму службовому автомобілі вирушив у південному напрямку і буквально через декілька хвилин був обстріляний військами окупантів з близької відстані. Водночас окупанти чітко бачили знак “преса” на автомобілі.

Після обстрілу журналіст одразу з'їхав на узбіччя. Російські військові підійшли, назвалися та обшукали його. У медійника відібрали паспорт, 3 тисячі євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал та ноутбук.

Після цього журналіста відпустили, він сів в авто та поїхав у напрямку Кропивницького, щоб отримати медичну допомогу. За словами голови ОДА, журналіст має осколкові поранення. Ввечері 6 березня він прибув до лікарні Кропивницького.

За даними Національної поліції, внаслідок обстрілу кілька куль влучили в скло, поранивши журналіста. Він отримав пошкодження обличчя та передпліччя.

Російські війська обстріляли його броньоване авто, коли він рухався в бік Миколаєва. Після зупинення авто російські загарбники відібрали в громадянина Швейцарії документи, грошові кошти, фото-, відеотехніку, ноутбук та інші цінні речі й відпустили.

Потерпілий журналіст якомога швидше вирушив на територію Кіровоградщини. Пораненого на блокпосту зустріли поліцейські Кропивницького, які допомогли чоловіку дістатися лікувального закладу, де йому надано медичну допомогу.

Фото – Нацполіція
Liked the article?
Help us be even more cool!