ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Sky News про російський обстріл: Кореспондент поранений, оператора врятував бронежилет

05.03.2022, 14:35
Фото – Sky News
Фото – Sky News

Кореспондент британського телеканалу Sky News Стюарт Рамзі отримав поранення внаслідок обстрілу російськими військами в Бучі на Київщині 28 лютого. Оператора каналу Річі Моклера врятував бронежилет.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Sky News.

“Під Києвом був скоєний напад на головного кореспондента Стюарта Рамзі та його команду. Оператор Річі Моклер дістав два постріли в бронежилет, Стюарт був поранений”, – пише канал. Групу з п’яти медійників уже доправили до Великої Британії.

Журналісти розповіли, що після поїздки до Бучі намагалися знайти зворотний шлях до Києва.

“Від першого пострілу тріснуло лобове скло. Оператор Річі Моклер зіщулився в просторі для ніг переднього пасажира. Тоді ми потрапили під повну атаку. Кулі прошили всю машину, трасери, спалахи куль – лобове скло, пластикові сидіння, кермо та панель приладів розтрощилися”, –  повідомили медійники.

Спочатку вони подумали, що опинилися під помилковим вогнем з українського блокпоста. Однак згодом українці пояснили журналістам, що вони потрапили в засідку російських диверсантів.

Зрештою всім п’ятьом членам знімальної групи вдалося вижити та дістатися безпечного місця, сховавшись за бетонним парканом сусідньої будівлі.

“Їхній досвід ілюструє масштаб хаосу і насильства, коли російське вторгнення вступає в нову і більш смертоносну фазу”, – зазначає видання.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого російські військові обстріляли автомобіль із п’ятьма працівниками британського телеканалу Sky News. Це сталося поблизу села Стоянка в Бучанському районі. Зазначається, що медійники відразу вискочили з машини та сховалися в найближчому укритті, звідки їх евакуювали працівники Бучанського районного управління поліції.

Одного з представників медіа поліцейські доправили в лікарню, де йому надали першу медичну допомогу. Згодом він приєднався до своїх колег.

У поліції уточнили, що в групі журналістів – четверо громадян Великої Британії та один громадянин України.

Liked the article?
Help us be even more cool!