ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні в березні запрацює Центр протидії дезінформації – Ткаченко

16.02.2021, 14:47
Фото – tr.deborahnormansoprano.com
Фото – tr.deborahnormansoprano.com

В Україні з березня розпочне працювати Центр протидії дезінформації. 

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час міжнародного онлайн-семінару “Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти”, повідомляє Укрінформ.

“Перша наша ініціатива пов'язана зі створенням Центру протидії дезінформації, який у першу чергу буде в співпраці з іншими нашими українськими організаціями протистояти російській пропаганді. Зараз триває підбір команди й затверджується концепція. Ми сподіваємося, що цей центр розпочне роботу вже в березні”, – сказав Ткаченко.

За його словами, нині ведеться робота з латвійськими колегами у сфері стратегічних комунікацій. А також з аналогічним центром у Європейському Союзі та Фінляндії.

Також Ткаченко звернув увагу на те, що відомство разом з Міністерством освіти та Мінцифри працюють над проєктом медіаграмотності. 

“Рухаючись цими двома напрямками в співпраці з РНБО, з офісом віцепрем'єра з питань європейської інтеграції, МЗС, Мінцифри сподіваємося найближчим часом відповісти на ті виклики, які нам дає російська пропаганда”, – сказав він.

Міністр додав, що Мінкультури та інформполітики має намір разом із фактчекінговими організаціями працювати над створенням спільної платформи для того, щоб можна було не тільки виявляти фейки та маніпуляції, а й протидіяти їм за допомогою позитивних українських наративів.

“Серед планів – створення онлайн-музею російської пропаганди, щоб показувати, у який спосіб працює російська інформаційна машина. Як ви знаєте, у президента Зеленського є й інші плани щодо створення інформаційного хабу”, – додав міністр.

Це, упевнений Ткаченко, дозволить Центру протидії дезінформації, який найближчим часом розпочне працювати, набути більшої ваги та бути ефективним.

Нагадаємо, 16–17 лютого проходить онлайн-семінар “Протидія дезінформації: європейські підходи та стандарти”. Під час заходу міжнародні експерти представлять приклади підходів на рівні державної політики, законодавства та стратегій протидії дезінформації в традиційних та нових медіа, стратегічний підхід ЄС, стандарти Ради Європи та підходи європейських країн до боротьби з дезінформацією. Також представники онлайн-платформ, громадянського суспільства, суспільного мовлення та урядів представлять свої практики боротьби з дезінформацією.

Liked the article?
Help us be even more cool!