ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні на телебаченні й радіо запрацюють сповіщення про надзвичайні події

18.08.2021, 11:08
Сповіщення про вакцинацію, яке глядачі цифрових каналів бачили 16 серпня
Сповіщення про вакцинацію, яке глядачі цифрових каналів бачили 16 серпня

Після запуску цифрової мережі Мультиплекс МХ-7 в Україні запрацює система сповіщення громадян про надзвичайні події. Про це повідомив заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.

За його словами, після побудови Мультиплексу МХ-7 сповіщення про надзвичайні ситуації, погодні катаклізми чи інші небезпечні для людей події транслюватимуться як в ефірі каналів, так і через радіостанції, які мовитимуть на новому мультиплексі.

“Зараз проходить процедуру узгодження ще одна постанова Кабінету Міністрів України. Вона стосуватиметься умов кредитування Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який входить у сферу управління Держспецзв’язку і відповідатиме за будівництво мультиплексу. З моменту ухвалення постанови та підписання кредитного договору ми матимемо шість місяців, щоб запустити сьомий мультиплекс”, – сказав Трофименко.

Нагадаємо, 16 серпня в ефірі цифрових телеканалів з’явилося повідомлення із закликом вакцинуватися проти COVID-19.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня “Щодо окремих заходів із забезпечення інформаційної безпеки”. Зокрема, Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити програму підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором – Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що перебуває в управлінні Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

На побудову телемережі, згідно з рішенням, уряд має передбачити залучення коштів обсягом 490 млн грн під державні гарантії.

Крім того, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення рекомендовано вжити заходів, спрямованих на демонополізацію сфери цифрового телебачення і завершення процесу залучення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до виконання функцій оператора мережі цифрового мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!