ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський увів у дію рішення РНБО про цифрову телемережу МХ-7

19.05.2021, 10:22
Фото – ze.com
Фото – ze.com

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня “Щодо окремих заходів із забезпечення інформаційної безпеки”. 

Відповідний указ №198/2021 опубліковано 18 травня на сайті глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити програму підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором – Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що перебуває в управлінні Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

На побудову телемережі, згідно з рішенням, уряд має передбачити залучення коштів обсягом 490 млн грн під державні гарантії.

Крім того, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення рекомендовано вжити заходів, спрямованих на демонополізацію сфери цифрового телебачення та завершення процесу залучення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до виконання функцій оператора мережі цифрового мовлення.

Також рішення РНБО передбачає внесення змін до державного бюджету на 2021 рік за статтями, пов'язаними з гарантуванням національної безпеки та оборони України.

Зокрема, пропонується передбачити можливість надання державних гарантій у 2021 році суб'єктам господарювання – резидентам України за кредитами (позиками), які залучаються для фінансування програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності й безпеки держави, задля потреб державних замовників оборонних закупівель: Міністерству оборони України – 15 510,0 млн гривень; Міністерству внутрішніх справ України – 4000,0 млн гривень; Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – 490,0 млн гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!