ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Twitter з’явився "безпечний режим"

02.09.2021, 11:07
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Соцмережа Twitter впровадила з 1 вересня функцію "безпечний режим", яка "спрямована на скорочення деструктивної взаємодії".

Про це повідомили в блозі Twitter, інформують "Букви".

"Безпечний режим" став доступним для деяких користувачів iOS, Android-застосунків та вебверсії Twitter, які користуються соцмережею англійською мовою.

"Безпечний режим – це функція, яка тимчасово блокує облікові записи на сім днів за використання потенційно небезпечної лексики (образи чи зауваження з ненавистю, повторювані та непрошені відповіді або згадки). Коли цю функцію увімкнено в налаштуваннях, наші системи оцінюватимуть імовірність негативної взаємодії, враховуючи як зміст твітів, так і відносини між автором твіту та тим, хто відповідає на нього. Облікові записи, на які ви підписані або з якими часто взаємодієте, які не будуть автоматично заблоковані", – пояснили в компанії.

Отже, автори твітів, чия поведінка була розпізнана як шкідлива, впродовж тижня не зможуть стежити за користувачем, щодо якого погано поводилися, читати його твіти, надсилати повідомлення. Користувачі зможуть переглядати тимчасово заблоковані профілі. Також система оповіщуватиме про те, що період бану був завершений.

Наразі Twitter тестує цю функцію і збирає відгуки про неї. Компанія попереджає: все не завжди працюватиме коректно.

"Ми не завжди робитимемо це правильно і можемо робити помилки, тому автоблокування безпечного режиму можна побачити та скасувати в будь-який час у налаштуваннях. Ми також регулярно контролюватимемо точність наших систем безпечного режиму, щоб поліпшити наші можливості виявлення", – зазначили в блозі.

У Twitter акцентують, що в такий спосіб хочуть зменшити поширеність та помітність шкідливих коментарів на платформі. Безпечний режим розроблявся на основі консультацій з партнерами, що працюють у галузях онлайн-безпеки, психічного здоров’я та прав людини.

"Ми також підтримали програму World Wide Web Foundation, спрямовану на припинення гендерного насильства в інтернеті, і брали участь у серії обговорень, щоб вивчити нові способи, за допомогою яких жінки можуть налаштовувати свою безпеку в інтернеті, використовуючи такі функції, як безпечний режим", – ідеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!