ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У колонії, де утримують Ірину, жахлива антисанітарія – батько журналістки Данилович

У колонії міста Зеленокумськ Ставропольського краю РФ, де росіяни незаконно утримують кримську громадянську журналістку Ірину Данилович, панує жахлива антисанітарія.

Про це QIRIM.News повідомив її батько Броніслав Данилович.

За його словами, у виправній колонії №7 на 200–400 людей передбачено лише п'ять водопровідних кранів. Немає мила в їдальні, люди ходять у зимових куртках. У колонії просто знищують нормальних людей.

"Я ніколи не думав, що батько, учасник війни, розповідатиме про окупацію. Виявляється, німці були добріші, ніж радянська влада", – наголосив чоловік.

Медіа з посиланням на людей, які побували в цій колонії, зазначає, що жіноча колонія міста Зеленокумськ відома антисанітарією. У їжу нерідко потрапляють таргани, в камерах дуже холодно, дахи протікають.

Як повідомляв ІМІ, раніше правозахисна організація ZMINA з посиланням на висновки незалежних експертів заявила, що незалежна експертиза медобстеження ув'язненої Росією кримської громадянської журналістки Ірини Данилович виявила, що вона перенесла гострий отит, має неврологічні порушення та ураження головного мозку, а також, можливо, перенесла інсульт.

У серпні батько Ірини Данилович Броніслав Данилович повідомив, що донька повністю втратила слух на ліве вухо і не отримує медичної допомоги.

Раніше її етапували до виправної колонії міста Зеленокумськ Ставропольського краю Росії. 

29 червня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму змінив вирок (скоротив на місяць) Ірині Данилович, яку в грудні 2022 року засудили до семи років позбавлення волі за звинуваченням у зберіганні вибухового пристрою. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук.

2 листопада 2023 року стало відомо, що Ірина Данилович, ще перебуваючи в СІЗО Сімферополя, перенесла інсульт.

Liked the article?
Help us be even more cool!