ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадянську журналістку Данилович етапують до колонії Зеленокумська у РФ – батько

Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Кримську громадянську журналістку Ірину Данилович етапують до виправної колонії міста Зеленокумськ Ставропольського краю Росії, повідомив виданню QIRIM.News її батько Броніслав Данилович.

"Вивезли її подалі від нас, щоб ми не могли її відвідати", – сказав він.

За його словами, його дочка, як і раніше, не отримує необхідного лікування. Під час перебування в слідчому ізоляторі Сімферополя вона скаржилася на сильний головний біль, що виник унаслідок отиту.

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму змінив вирок (скоротив на місяць) Ірині Данилович, яку в грудні 2022 року засудили до семи років позбавлення волі за звинуваченням у зберіганні вибухового пристрою. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук.

3 липня низка правозахисних організацій висунула вимогу до російської влади звільнити засуджену в Криму громадянську журналістку Ірину Данилович, а Україну закликала внести її до списку на обмін та перешкоджати її етапуванню до Росії.

27 червня 2023 року стало відомо, що громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович етапували до Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!