ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В індійському штаті вимкнули інтернет, щоб вступники не списували на іспиті

28.09.2021, 11:01
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Влада штату Раджастхан (Індія) 26 вересня обмежила доступ до інтернету на час проведення іспиту для вступників на педагогічні спеціальності,  щоб вони не могли списати.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Times of India та India Today.

На участь в іспиті зареєструвалися понад 1,5 мільйона людей. Інтернет у Раджастхані відімкнули із 6:00 до 18:00. 

Приймали іспит у 4200 центрах тестування у дві зміни, зазначає The Times of India, називаючи це наймасовішим в історії штату одноденним іспитом.

Водночас у столиці Раджастхану – місті Джайпур – інтернет не вимикали. Як пояснили джерела видання, про це попросили екзаменатори й правоохоронці: зв’язок їм був потрібен для безперебійної роботи.

За даними видання The Register, йшлося не про вимкнення інтернету, а блокування окремих сервісів, зокрема месенджерів і соцмереж. Приміром, голосові дзвінки й кабельне підімкнення до мережі дозволялося.

Як підрахувало видання, через хаотичну організацію процесу (про що писали в соцмережах) без інтернет-зв’язку насправді залишилися не лише учасники іспиту, а й інші жителі Раджастхану – загалом принаймні 8,5 мільйона людей.

Проти вимкнення інтернету виступив індійський Центр права на вільне програмне забезпечення. Там вказали на негативні економічні й соціальні наслідки такого кроку, адже мережа в умовах пандемії COVID-19 є одним з головних джерел спілкування, роботи й навчання.

Попри блокування інтернету кандидати намагалися шахрувати в інший спосіб. За даними India Today, поліція арештувала п’ятьох людей, які сховали Bluetooth-пристрої у свої капці або вуха. Ще вісім були “підставними” вступниками – мали скласти іспит за когось іншого.

За офіційними даними, участь у вступному тесті в Раджастхані мали б узяти понад 1,5 мільйона людей. Вони претендують на понад 40 тисяч викладацьких посад у штаті. Іспит відбувся вперше з 2019 року – у 2020-му його скасували через пандемію.

Індійський штат не перший, де відімкненням інтернету намагаються боротися зі списуванням на іспитах. Приміром, до такого самого кроку вдалися у 2018 році в Алжирі й у 2016-му – в Іраку.

Liked the article?
Help us be even more cool!