ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР зазначили, що Росія шукатиме нових спікерів та медіа для поширення пропаганди

31.08.2023, 18:00
Фото – Суспільне новини
Фото – Суспільне новини

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що найближчим часом росіяни шукатимуть нових спікерів та нові інформаційні майданчики для поширення кремлівських наративів.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, пише Ліга.

За його словами, українська розвідка має інформацію про проведення в Кремлі 25 серпня за участю першого заступника керівника адміністрації російського диктатора Володимира Путіна Сергія Кірієнка зустрічі, присвяченої інформаційній війні проти України.

“Витрачають значні ресурси для того, щоб підсилювати ці наративи – мовляв, немає успіху в контрнаступі, а це означає, що підтримувати [Україну] не потрібно: мовляв, суцільно корумпована держава, а значить, допомагати не потрібно”, – сказав Юсов.

Він наголосив, що на подібні заходи “агресор не шкодує коштів”.

“Які б суми не виділялися на інформаційну війну, а це десятки мільйонів доларів, це завжди дешевше, ніж якщо порівнювати з витратами безпосередньо на полі бою. Звичайно, в цьому контексті інформаційно-психологічні операції, попри свою високу вартість, так чи інакше вигідніші, ніж інвестувати в поле бою. Умовно кажучи, 100 комп’ютерів усе одно будуть коштувати дешевше, ніж один танк”, – сказав Юсов.

Відповідаючи на запитання щодо нових інструментів, які використовуватимуть росіяни, представник ГУР сказав, що це буде пошук нових спікерів, які озвучуватимуть наративи Кремля, а також пошук нових медіа, які свідомо або несвідомо можуть бути використані Росією як майданчик для розміщення подібних наративів.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що в Кремлі затвердили конкретні наративи, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі. Зокрема, найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні тем: “масова мобілізація”, “зневіра українських партнерів у можливості перемоги”, “український контрнаступ не має успіхів”, “тотальна корупція” та “прекрасне життя на окупованих територіях”.

Liked the article?
Help us be even more cool!