ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР: У Кремлі затвердили пропагандистські наративи для дискредитації України та впливу на її партнерів

Фото – ГУР
Фото – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що в Кремлі затвердили конкретні наративи, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі. Про це повідомляється в телеграм-каналі ГУР.

За даними розвідки, 25 серпня в адміністрації російського президента відбулася нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському та світовому медіапросторах. У заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації Сергій Кірієнко, кремлівські “технологи” та представники медіаресурсів, які залучені до проведення операцій в інформаційній сфері.

Визначено, зазначає ГУР, що найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні тем: “масова мобілізація”, “зневіра українських партнерів у можливості перемоги”, “український контрнаступ не має успіхів”, “тотальна корупція” та “прекрасне життя на окупованих територіях”.

Для цього росіяни використовуватимуть наративи, що начебто мобілізації підлягатимуть усі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров’я; начебто мобілізація стосуватиметься неповнолітніх.

Розповідатимуть про уявні “договорняки” про “мир в обмін на території”; фейкові політичні угоди, зокрема фабрикування матеріалів про начебто “таємну домовленість” київського міського голови Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США щодо підтримки його на майбутніх виборах Президента України.

Крім того, росіяни планують розповідати про начебто збільшення кількості поховань українських воїнів на прикладі кладовищ великих міст; начебто відсутність успіхів на фронті за великих втрат, тиражування теми загибелі місцевих Захисників у кожному регіоні України; пошук винних в уявних “провалах” заради дискредитації українських воєначальників та посадовців.

Також росіяни казатимуть, що начебто Україна не бореться з корупцією: “бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться”, а також про начебто відсутність покарань для корупціонерів.

Водночас росіяни говоритимуть, що на окупованих територіях начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним; “розвиток” інфраструктури, відбудова зруйнованого житла; “вільні” вибори в “єдиний день голосування” за законами РФ; “Україна відмовляється від окупованих територій” з демонстрацією сфабрикованих документів; українська влада начебто “здає” Куп'янськ.

Головне управління розвідки закликає не піддаватися ворожій пропаганді та дотримуватися інформаційної гігієни й довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Як повідомляв ІМІ, раніше ГУР та Запорізька обласна державна адміністрація спростували поширену українськими медіа інформацію про спланований російськими окупантами теракт на Запорізькій атомній електростанції. Інформацію про те, що президент РФ Володимира Путін ухвалив рішення підірвати ЗАЕС поширили ТСН та Главком.

Liked the article?
Help us be even more cool!