ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єврокомісії попередили Маска, що Twitter має боротися з російською пропагандою

02.12.2022, 13:43
Фото - REUTERS/Dado Ruvic
Фото - REUTERS/Dado Ruvic

Віцепрезидентка Єврокомісії Вєра Юрова попередила власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні.

Про це вона заявила в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє Укрінформ.

За її словами, нездатність відрізнити оманливий контент в інтернеті “може призвести до дуже швидкого зловживання” у Twitter.

“Якщо не робити активних дій проти пропаганди, що означає видаляти фрагменти пропаганди, дезінформації, то ви активно підтримуєте війну… Це було б дуже складним і, можливо, небезпечним ходом для пана Маска, який хоче, щоб його сприймали як людину, що допомагає Україні”, - зауважила Юрова.

При цьому вона згадала супутникову систему Маска Starlink, яка забезпечує інтернет-зв'язок як для цивільних громадян, так і військових в Україні.

“Якщо мережа легко використовується російською пропагандою, то ви, швидше за все, порушуєте правила санкцій, тому що ви можете поширювати контент, створений ЗМІ, що перебувають під санкціями, такими як Russia Today і Sputnik”, - сказала Юрова.

Також вона наголосила, що Маску, який заприсягся повернути “свободу слова” у Twitter, не варто недооцінювати ЄС і значні санкції, на які може наразитися соцмережа, якщо не дотримуватиметься правил Євросоюзу.

“Мені здається, що пан Маск і, можливо, деякі інші люди з його оточення недостатньо розуміють, що Європа є передовою. Після багатьох років ретельного аналізу того, як підходити до цифрової сфери, ми вирішили регулювати, і регулювання мають стосуватися всіх, хто хоче вести бізнес на території ЄС”, - сказала віцепрезидентка ЄК.

Як повідомляв ІМІ, на початку жовтня гендиректор SpaceX Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твітер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твітері своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу".

Нещодавно Twitter відмовився від своєї політики боротьби з дезінформацією щодо COVID-19. 

Маск заявив про відновлення призупинених акаунтів, які не порушували закон і не займалися спамом. Раніше Twitter відновив доступ до акаунту колишнього президента США Дональда Трампа після того, як новий власник Twitter Ілон Маск запустив опитування щодо його розблокування.

21 листопада Ілон Маск презентував нову концепцію соцмережі під назвою “Twitter 2.0”.

30 листопада європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон заявив Ілону Маску, що Twitter можуть заблокувати або оштрафувати на суму до 6% від світового обігу у разі недотримання правил з модерації контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!