ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС пригрозив Маску заблокувати Twitter

01.12.2022, 12:00
Фото - Reuters
Фото - Reuters

Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил з модерації контенту.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Financial Times.

Так, 30 листопада Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон провів відеозустріч з Ілоном Маском, під час якої заявив, що у разі недотримання правил, Twitter можуть заблокувати або оштрафувати на суму до 6% від світового обігу.

ЄС вимагає від Twitter дотримуватися контрольного пакету правил, зокрема відмовитись від довільного підходу до відновлення заблокованих користувачів, агресивного поширення дезінформації, а також погодитись на “широкий незалежний аудит” платформи до наступного року.

Крім того, зазначається, що серед вимог ЄС є надання чітких критеріїв, за якими користувачів соцмережі можуть заблокувати.

Як повідомляв ІМІ, нещодавно соцмережа Twitter відмовилася від своєї політики боротьби з дезінформацією щодо COVID-19

Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter за угодою на 44 мільярди доларів.

Маск заявив про відновлення призупинених акаунтів, які не порушували закон і не займалися спамом. Раніше Twitter відновив доступ до акаунту колишнього президента США Дональда Трампа після того, як новий власник Twitter Ілон Маск запустив опитування щодо його розблокування.

21 листопада Ілон Маск презентував нову концепцію соцмережі під назвою “Twitter 2.0”.

Liked the article?
Help us be even more cool!