ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туркменістані громадян змушують клястися на Корані, що вони не користуватимуться VPN

10.08.2021, 16:33
Фото - Flickr
Фото - Flickr

Влада в Туркменістані, яка обмежує для громадян доступ до інтернету, віднедавна почала вимагати від людей клястися на Корані, що ті не користуватимуться VPN-сервісами, повідомляє Радіо Азатлик

Так, в одному з регіонів країни співробітник Міністерства національної безпеки, який курує філії компанії “Туркментелеком”, змушує громадян, які бажають провести додому інтернет-зв'язок, клястися на Корані, що вони не користуватимуться VPN.

Як розповіла виданню жінка, що представилася, як Айнур, вона вже більш півтора року намагається провести до себе додому інтернет - для спілкування зі своїм чоловіком, який на заробітках за кордоном. 

“До того, як отримати послуги Wi-Fi я підписала безліч документів. А тепер у мене вимагають, щоб я присягнулася на Корані про те, що не буду користуватися VPN-послугами. А без VPN на інтернеті ніякі сайти не відкриваються. Не знаю навіть, що робити”, - сказал Айнур виданню.

Як пише видання, туркменська влада до цього вдавалася до різних методів обмеження інтернету - в країні заблоковані сторінки соціальних мереж, сайти, що пропонують VPN сервіси; заарештовували майстрів, які за плату встановлювали VPN-сервіси на телефони; співпрацювала з іноземними технологічними компаніями для стеження за громадянами в мережі.

У 2019 році журналістське розслідування Радіо Азатлик розкрило співробітництво між туркменською владою і німецькою компанією “Rohde&Schwarz” для обмеження свобод громадян в інтернеті. 

У Туркменістані заблоковані всі популярні соціальні мережі, такі як Facebook, Twitter, YouTube і інші.

Туркменістан залишається на нижчих позиціях рейтингів зі свободи Інтернету серед країн світу. Згідно зі звітом, опублікованим на початку серпня виданням “Comparitech”, що спеціалізується на питаннях інтернет-технологій, Туркменістан вважається однією з найгірших країн з цензури в Інтернеті поряд з Білорусією, Іраном, Китаєм, Північною Кореєю і Сирією.

Liked the article?
Help us be even more cool!