ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена

13.11.2020, 15:23
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Міністерство торгівлі США зупинило своє попереднє рішення про заборону соціальної мережі TikTok на території Сполучених Штатів. Воно мало б набути чинності 12 листопада, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на The Wall Street Journal.

“Міністерство торгівлі відклало імплементацію наказу, який мав набути чинності в четвер і який забороняв би компаніям постачати послуги TikTok з надання інтернет-хостингу чи послуг із доставлення контенту”, – йдеться в повідомленні.

Якби попереднє рішення Мінторгівлі набуло чинності, то це б унеможливило діяльність сервісу TikTok, яким володіє китайська компанія ByteDance, на території США, чого і домагався президент Дональд Трамп. Він наполягав, що TikTok стежить за користувачами й передає інформацію спецслужбам КНР.

За інформацією WSJ, нинішнє рішення Міністерства торгівлі із зупинення заборони на діяльність TikTok у країні зумовлено перемогою на виборах президента конкурента Трампа демократа Джо Байдена.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2020 року компанія TikTok подала петицію до Апеляційного суду США з вимогою переглянути дії адміністрації Трампа щодо сервісу. 

6 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією ByteDance, яка є власником додатків TikTok та WeChat.

24 серпня власники застосунку TikTok подали позов щодо указу президента США, яким оскаржують обмежувальні заходи американського уряду. 

У серпні Трамп заявив, що американська компанія повинна купити американську гілку TikTok до 15 вересня, інакше соціальна мережа не зможе працювати на території США. 

21 вересня американський суд заблокував рішення про видалення WeChat з онлайн-магазинів додатків Apple і Google.

24 вересня суддя наказав адміністрації президента або відкласти заборону на завантаження TikTok в американських онлайн-магазинах додатків, або подати юридичні документи на захист цього кроку до полудня 25 вересня.

У вересні суд у Вашингтоні заблокував заборону на завантаження програми TikTok у США за декілька годин до набрання нею чинності. Заборона мала почати діяти 27 вересня о 23:59.

Американська корпорація Oracle Corp. виграла тендер на купівлю операцій TikTok у США.

Влада США вважала, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!