ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп підписав указ "про боротьбу із загрозою TikTok"

07.08.2020, 10:05
Фото - rfi.fr
Фото - rfi.fr

Президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ “про боротьбу із загрозою TikTok”, що зобов’язує американські компанії припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

У виконавчому розпорядженні зазначається, що США “повинні зробити агресивні кроки проти власників TikTok для захисту національної безпеки” США.

Указ зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з ByteDance.

Водночас власники TikTok заперечують, що діляться даними користувачів з урядом Китаю.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп планував заборонити роботу цієї соціальної платформи на території країни, якщо до 15 вересня TikTok не буде проданий американській компанії. У Білому Домі вважають, що TikTok може збирати дані про американських користувачів та передавати їх китайській владі.

Як повідомляв ІМІ, американська компанія Microsoft підтвердила плани щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok, зазначивши, що перемовини щодо угоди повинні бути завершені до 15 вересня.

На початку серпня державний секретар США Майкл Помпео повідомив, що адміністрація президента США Дональда Трампа упродовж найближчих днів оголосить про введення додаткових заходів, спрямованих на обмеження загроз національній безпеці США з боку популярних програмних додатків з Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!