ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok через суд вимагає переглянути дії адміністрації Трампа щодо сервісу

11.11.2020, 11:33
Фото – innovation-village.com
Фото – innovation-village.com

Компанія TikTok подала петицію до Апеляційного суду США з вимогою переглянути дії адміністрації Трампа щодо сервісу. Про це повідомляє НВ з посиланням на The Verge.

У компанії стверджують, що комітет адміністрації Трампа з іноземних інвестицій уже кілька тижнів ігнорує запити TikTok, яка намагається відстрочити блокування для завершення угоди з Oracle.

Дедлайн щодо угоди закінчується цього тижня. Згідно з указом Трампа, сервіс повинен бути закритий 12 листопада, якщо він не був придбаний американською компанією.

У заяві до Апеляційного суду TikTok заявив, що після попереднього схвалення президентом Трампом угоди з Oracle компанія запропонувала докладні рішення для її завершення. Однак комітет адміністрації Трампа з іноземних інвестицій в США (CFIUS) не надав необхідних відгуків про систему гарантування конфіденційності та безпеки даних.

Як уточнює видання Axios, якщо заборону не відкладуть і компанії не узгодять договору, Міністерство юстиції буде “уповноважене робити будь-які необхідні кроки” для забезпечення виконання наказу CFIUS.

Зазначається, що в TikTok у США близько 100 млн користувачів та понад 1,5 тис. співробітників.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією ByteDance, яка є власником додатків TikTok та WeChat.

24 серпня власники застосунку TikTok подали позов щодо указу президента США, яким оскаржують обмежувальні заходи американського уряду. 

У серпні Трамп заявив, що американська компанія повинна купити американську гілку TikTok до 15 вересня, інакше соціальна мережа не зможе працювати на території США. 

21 вересня американський суд заблокував рішення про видалення WeChat з онлайн-магазинів додатків Apple і Google.

24 вересня суддя наказав адміністрації президента або відкласти заборону на завантаження TikTok в американських онлайн-магазинах додатків, або подати юридичні документи на захист цього кроку до полудня 25 вересня.

У вересні суд у Вашингтоні заблокував заборону на завантаження програми TikTok у США за декілька годин до набрання нею чинності. Заборона мала почати діяти 27 вересня о 23:59.

Американська корпорація Oracle Corp. виграла тендер на купівлю операцій TikTok у США.

Влада США вважає, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!