ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США відклали заборону на завантаження TikTok

25.09.2020, 10:21
Фото – innovation-village.com
Фото – innovation-village.com

У США відклали набуття чинності заборони на завантаження застосунку TikTok з магазинів додатків до полудня 25 вересня. Про це повідомляють "Букви" посиланням на The Hill.

Це рішення – відповідь на скаргу компанії щодо постанови американської влади.

Як відомо, раніше в Міністерстві торгівлі США видали наказ, що забороняє магазинам додатків дозволяти користувачам завантажувати застосунок на свої пристрої.

Але суддя окружного суду США округу Колумбія Карл Ніколс вирішив, що уряд повинен ухвалити рішення про перенесення терміну блокування застосунку. Також він просить надати юридичні документи для захисту цього кроку до 14:30 за східним часом.

Раніше заборону на роботу програми TikTok було відкладено на тиждень Міністерством торгівлі після попереднього схвалення угоди щодо розв'язання проблем національної безпеки, порушених у наказі Трампа.

Угода, представлена відомству, означає створення нової американської компанії під назвою TikTok Global.

Як повідомляв ІМІ, американська корпорація Oracle Corp. виграла тендер на купівлю операцій TikTok у США.

6 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією ByteDance, яка є власником додатків TikTok та WeChat.

24 серпня власники застосунку TikTok подали позов щодо указу президента США Дональда Трампа, яким оскаржують обмежувальні заходи американського уряду. 

У серпні Трамп заявив, що американська компанія повинна купити американську гілку TikTok до 15 вересня, інакше соціальна мережа не зможе працювати на території США. Американська компанія Microsoft підтвердила плани щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok, зазначивши, що перемовини щодо угоди повинні бути завершені до 15 вересня.

Влада США вважає, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців владі Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!