ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Oracle Corp. стане покупцем американського бізнесу TikTok – ЗМІ

14.09.2020, 10:20
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Американська корпорація Oracle Corp. виграла тендер на купівлю операцій TikTok у США. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на обізнане джерело, інформує Інтерфакс-Україна.

За даними співрозмовника видання, Oracle буде оголошена “надійним технологічним партнером” TikTok у США. Водночас остаточна угода буде оформлена не як прямий продаж, а як реструктуризація.

Отже, Oracle буде технологічним партнером власника TikTok – китайської компанії ByteDance – і оброблятиме дані користувачів TikTok у США, додало джерело. Співрозмовник не став уточнювати, яку частину американських операцій TikTok збереже ByteDance і її інвестори.

Зазначається, що для укладення угоди ByteDance буде потрібно схвалення урядів США і Китаю.

Раніше компанія Microsoft повідомила, що ByteDance відмовилася продавати їй бізнес TikTok у США.

Основним претендентом на придбання операцій TikTok вважалися Microsoft Corp. і Walmart Inc., серед інших потенційних покупців називалися Oracle Corp. і Twitter Inc.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією ByteDance, яка є власником додатків TikTok та WeChat.

24 серпня власники застосунку TikTok подали позов щодо указу президента США Дональда Трампа, яким оскаржують обмежувальні заходи американського уряду. 

У серпні Трамп заявив, що американська компанія повинна купити американську гілку TikTok до 15 вересня, інакше соціальна мережа не зможе працювати на території США. Американська компанія Microsoft підтвердила плани щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok, зазначивши, що перемовини щодо угоди повинні бути завершені до 15 вересня.

Влада США вважає, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців владі Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!