ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі побиття журналіста Громадського досі немає зрушень – адвокатка

25.10.2019, 10:52
Фото – скриншот з відео Громадського
Фото – скриншот з відео Громадського

Слідство досі не встановило правоохоронців, які в жовтні 2017 року побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука. Про це повідомила ексадвокатка журналіста Людмила Лебідь, інформує Громадське.

За її словами, у справі двічі змінився слідчий, але будь-яких зрушень немає.

Свідком побиття Реплянчука є співробітник поліції. За словами адвокатки, його допитали один раз, не покликавши сторону захисту.

Після побиття журналіст Реплянчук одразу пройшов медичний огляд. Його результати потрапили до Шевченківського управління поліції. Проте слідчий з цього управління з невідомих причин особисто забрав експертизу, і відтак її не долучили до справи. Встановити винних у побитті журналістів важко, адже нападники були в балаклавах.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого 2019 року речник МВС Артем Шевченко повідомив, що правоохоронців, які в жовтні 2017 року побили Дмитра Реплянчука, досі не встановили, однак безпосередній керівник цих силовиків дістав дисциплінарне покарання.

24 жовтня 2017 року представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру. Також затримано було кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, якого вдарили кілька разів, і журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева.

Поліція вибачилася перед журналістами, що постраждали 24 жовтня через дії спецпризначенців під Святошинським райсудом Києва.

За фактом побиття журналіста Громадського Дмитра Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання професійній діяльності журналістів”) КК України.

Поліція передала до прокуратури Києва результати службового розслідування щодо бійців полку поліції особливого призначення, які побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука.

У квітні 2018 року адвокатка Дмитра Реплянчука Людмила Лебідь заявила, що слідство в справі побиття журналіста Громадського Дмитра Реплянчука проводиться поверхнево, необ’єктивно та без мети встановлення винних.

24 жовтня 2018 року адвокатка журналіста Людмила Лебідь повідомила, що прокуратура Києва саботує слідство у справі побиття спецпризначенцями поліції журналіста Громадського Дмитра Реплянчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!