ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Командир силовиків, які напали на журналіста Громадського, дістав дисциплінарне покарання - речник МВС

19.02.2019, 13:45
Фото - скріншот з відео Громадського

Правоохоронців, які в жовтні 2017 року побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука, досі не встановили, однак безпосередній керівник цих силовиків дістав дисциплінарне покарання. Про це в ефірі Громадського повідомив речник МВС Артем Шевченко.

На запитання ведучої, які саме заходи були вжиті щодо правоохоронців за побиття журналіста Громадського, Шевченко сказав:

“Дисциплінарні заходи були вжиті до командира цього підрозділу. Це детальний випадок розбирався, він зрозумілий. Це випадкове застосування сили до Дмитра (Реплянчук, екс-журналіст Громадського – ред.), яке, по-перше, не потягло важких наслідків, а по-друге, воно було пов’язане з тим, що журналісти перебувають в епіцентрі подій”.

На уточнювальне запитання, які конкретні дисциплінарні заходи були вжиті щодо командира підрозділу, Шевченко порадив звернутися до столичної поліції.

Дмитро Реплянчук, який приєднався до ефіру Громадського телефоном, зазначив, що попри заяву речника МВС офіційне слідство заявляє, що невідомо, хто саме бив журналіста, тому що “документальних підтверджень немає”. Екс-журналіст Громадського поцікавився, чи стало відоме прізвище силовика, який бив його восени 2017 року.

“Наскільки мені відомо… дисциплінарне покарання поніс керівник підрозділу, зокрема за те, що було неможливо ідентифікувати поліцейського, який міг перебувати під слідством за застосування сили…” - відповів речник МВС.

Також Шевченко наголосив, що побиття журналіста Громадського не слід називати “побиттям”. “Там було застосування сили…” - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 24 жовтня 2017 року представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру. Також затримано було кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, якого вдарили кілька разів, і журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева.

Поліція вибачилася перед журналістами, що постраждали 24 жовтня від дій спецпризначенців під Святошинським райсудом Києва.

За фактом побиття спецпризначенцями журналіста Громадського Дмитра Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання професійній діяльності журналістів”) КК України.

Поліція передала до прокуратури Києва результати службового розслідування щодо бійців полку поліції особливого призначення, які побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука.

У квітні 2018 року адвокатка Дмитра Реплянчука Людмила Лебідь заявила, що слідство у справі побиття журналіста Громадського Дмитра Реплянчука спецпризначенцями поліції проводиться поверхнево, необ’єктивно та без мети встановлення винних.

24 жовтня 2018 року адвокатка журналіста Людмила Лебідь повідомила, що прокуратура Києва саботує слідство у справі побиття спецпризначенцями поліції журналіста Громадського Дмитра Реплянчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!