ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацполіція вибачилася перед журналістами, що постраждали під судом у Києві

24.10.2017, 13:36

Поліція приносить вибачення журналістам, що постраждали 24 жовтня від дій спецпризначенців під Святошинським райсудом Києва. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник МВС Артем Шевченко.

“Журналіста Serhiy Lefter вже звільнено, його затримання було помилковим, приносимо вибачення тим двом працівникам ЗМІ, які випадково постраждали. Якщо будуть отримані від нього і від Дима Реплянчук заяви про застосування сили поліцейськими щодо журналістів, вони будуть розглянуті відповідно до закону і прийняті відповідні рішення. Причина всього цього безладу - абсолютно деструктивні дії групи підтримки підозрюваного, які розтрощили судову залу і перешкоджали правосуддю”, - написав він.

Також речник поліції оприлюднив позицію голови Національної поліції України генерала поліції 2 рангу Сергія Князєва щодо деблокування приміщення Святошинського суду.

Згодом стало відомо, що поліція відпустила і журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева.

Як повідомляв ІМ, 24 жовтня спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, вдаривши кілька разів.

24 жовтня представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру.

24 жовтня поліція затримала журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева, який вів репортаж із зали суду. Малишев показував своє журналістське посвідчення, але бійці його просто вибили з рук.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що кореспондент УНІАН Сергій Лефтер з приміщення Святошинського райсуду Києва до автозаку потрапив випадково, і вибачився перед Лефтером.

Громадська організація “Інститут масової інформації” вимагає від правоохоронних органів негайно провести розслідування нападів і затримання журналістів українських засобів масової інформації, що відбулося 24 жовтня у Святошинському районному суді Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!