ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії ЗМІ вимагають від влади переглянути рішення про "іноземних агентів"

27.08.2021, 12:35
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода

Низка російських видань проводять 27 серпня акцію солідарності на захист непідконтрольних Кремлю медіа та переслідуваних журналістів, повідомляє Радіо Свобода

Зокрема, “Новая газета”, 7x7, Republic, Wonderzine, російська редакція журналу Forbes, “Медуза”, телеканал “Дождь” (останні два внесено до реєстру ЗМІ-“іноагентів”) одночасно опублікували відкрите звернення до президента Росії Володимира Путіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова, очільника МВС Володимира Колокольцева, голови Держдуми В’ячеслава Володимирова та інших високопосадовців і державних діячів.

Журналісти вимагають переглянути рішення про надання ЗМІ, їхнім видавцям і фізичним особам статусів небажаних організацій та “іноземних агентів”, а також припинити кримінальне та адміністративне переслідування своїх колег.

Вони водночас звернули увагу на випадки побиття кореспондентів співробітниками МВС та Росгвардії і вимагають розслідувати ці інциденти

У заяві представники ЗМІ також вимагають припинити “фіктивні адміністративні та кримінальні справи проти журналістів”, дотримуватися законодавства щодо “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” та інших законів, що захищають діяльність преси.

Нагадаємо, 20 серпня Мін’юст Росії вніс телеканал “Дождь” та зареєстровану в Латвії юрособу Istories fonds (видання “Важливі історії”) до списку ЗМІ – “іноземних агентів”. Зараз у ньому вже перебувають 43 юридичних та фізичних особи. Серед них – кілька російськомовних проєктів медіакорпорації “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” і журналістів, які з RFE / RL співпрацювали.

Корпорація вважає законодавство про ЗМІ – “іноземних агентів” репресивним та оскаржує правомірність його застосування в російських судах та Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!