ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії волонтер, який допомагав журналісту "Дождя", здав його поліції як "вороже ЗМІ"

02.03.2023, 12:00
Фото – LETA
Фото – LETA

У Росії, в Бєлгородській області, оператора телеканалу "Дождь" Ардена Аркмана затримала поліція. Здав його волонтер, який сам привіз журналіста до прикордонного села, повідомляє Медуза.

Приводом для затримання було те, що журналіст не мав спеціального пропуску для входу до прикордонної зони регіону. Про відсутність пропуску поліції повідомив волонтер.

За даними каналу, волонтер Євген Бакало, який допомагав нібито біженцям з України, привів журналіста до центру прикордонного села. Там чоловік вийшов з машини, щоб поговорити зі своїми друзями. Він повідомив їм, що везе кореспондента "ворожого ЗМІ" й домовився, щоб поліція зупинила їхню машину.

"У мене тут є журналіст з ворожого медіа. Півні репортаж роблять. Я здаватиму його. Необхідно, щоб його там пожахали", – переповів журналіст слова Бакала. Цю розмову Аркман почув, оскільки його мікрофон був ввімкнений на волонтерові.

Незабаром прибула поліція. Журналіста разом з волонтером доставили до прикордонного пункту. Волонтера відпустили, а від журналіста вимагали видалити весь відзнятий матеріал. Також в Аркамана забрали всю техніку.

Через декілька годин журналіста відпустили. Згодом йому виписали пропуск для в'їзду до прикордонної зони регіону, зазначивши, що скерували його за адресою прописки Аркмана.

Телеканал "Дождь" був заблокований у Росії через кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Влітку відновив роботу за межами РФ.

Як повідомляв ІМІ, ліцензію на мовлення "Дождю" анулювали 6 грудня 2022 року через загрозу національній безпеці та громадському порядку. Того ж дня головред "Дождя" Тихон Дзядко назвав "фарсом" визнання каналу загрозою нацбезпеці Латвії. "Дождь" вирішив оскаржити рішення NEPLP про відкликання ліцензії на мовлення. 

1 грудня 2022 року ведучий програми "Здесь и сейчас" на телеканалі "Дождь" Олексій Коростельов закликав глядачів повідомляти про проблеми російських солдатів на фронті й висловив сподівання, що канал зміг допомогти багатьом військовослужбовцям оснащенням. Після того як уривок з ефіру поширився мережею, головний редактор телеканалу Тихон Дзядко повідомив, що цей уривок вилучили з ефіру, та заявив, що "Дождь" "не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами".

Проте "Дождь" зміг отримати ліцензію на мовлення в ЄС 22 грудня 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!