ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд заочно засудив телеведучу Наталію Мосейчук до п'яти років колонії

Наталя Мосейчук. Фото – пресслужба 1+1 Media

Суд у Москві (Росія) заочно засудив телеведучу українського телеканалу “1+1” Наталю Мосейчук до п'яти років колонії в справі “про розпалювання ненависті та ворожнечі”.

Таке рішення ухвалив 31 липня Басманний суд Москви, повідомляє “Медіазона”.

Кримінальну справу проти Мосейчук порушили через ефір від 20 березня 2022 року, в якому, як вважає російське слідство, вона “зробила висловлювання, презирливе до росіян і таке, що обґрунтовувало насильство проти них”. Її також звинувачують у “розпалюванні ненависті”.

Нагадаємо, ведуча під час марафону “Єдині новини” відреагувала на повідомлення про чергове бомбардування України. Вона нагадала про відповідальність військовим і їхнім рідним. Зокрема, Мосейчук сказала, що дружини російських окупантів мають “боятися та розуміти, що рано чи пізно” вони овдовіють. А нареченим російських льотчиків порадила “знайти собі чорні хустки”.

Басманний суд почав заочно розглядати кримінальну справу проти телеведучої 7 травня 2023 року.

Нагадаємо, у липні 2023 року міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук телеведучу телеканалу “1+1” Наталю Мосейчук. Слідчий комітет РФ порушив справу щодо Мосейчук “за заклики до насильства щодо російських льотчиків та їхніх близьких”. У російському відомстві вважають, що вона “в ефірі висловила погрози на адресу російських льотчиків та їхніх близьких” та “висловлювала людиноненависницьку позицію та реальні погрози”.

Зазначимо, що 20 березня 2022 року російський телеграм-канал “Тройка” оголосив “охоту” на Мосейчук та ввечері цього ж дня телеграм-канал оприлюднив персональні дані ведучої.

Яких ще українських медійників засудив російський суд

Як повідомляв ІМІ, 29 липня до восьми років колонії суд РФ засудив українського журналіста Олександра Преподобного за статтею про так звані “фейки” щодо російської армії.

26 липня 2024 року в Росії суд заочно засудив до семи років колонії українського журналіста та ведучого 24 каналу Фахрудіна Шарафмала, визнавши винним “у розпалюванні ненависті, реабілітації нацизму та закликах до екстремізму”.

1 липня 2024 року суд у Росії заочно засудив до 14 років колонії власника видання “Гордон” Дмитра Гордона. Гордона визнали винним у закликах до розв'язання агресивної війни, підбурюванні до ненависті із загрозою застосування насильства; у публічних закликах до виправдання тероризму та поширенні “фейків” про російську армію.

Liked the article?
Help us be even more cool!