ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ порушили щонайменше 149 справ через "фейки" про армію – медіа

19.10.2022, 15:22
Фото – Цензор.Нет
Фото – Цензор.Нет

У Росії станом на серпень 2022 року за статтею кримінального кодексу про "фейки" щодо збройних сил порушили 149 справ.

Про це свідчать дані, опубліковані генпрокуратурою РФ, повідомляють проєкт "Сетевые Свободы" та Інститут проблем правозастосування при Європейському університеті.

Фігурантами справ стали 124 людини (у деяких з них до семи епізодів), правозахисникам точно відомі 109 із них.

Найбільше справ через так звані "фейки" порушено в Москві і Санкт-Петербурзі: у Москві порушено 30 справ, у Санкт-Петербурзі – дев'ять.

Далі йдуть регіони Західного Сибіру: в Алтайському краї порушено дев'ять справ, в Омській області – вісім, в Новосибірській – сім.

Також у Росії порушили 13 справ за статтею про "повторну дискредитацію" армії Кримінального кодексу РФ.

Держдума РФ 4 березня ухвалила закон про кримінальну відповідальність за "фейки про дії російської армії". Ввечері цього ж дня президент країни Володимир Путін підписав документ. За неправдиві повідомлення вирішили призначати штраф від 700 тисяч до 1,5 мільйона рублів або до трьох років колонії. За фейки, які створюють посадовці, для "штучного створення доказів або за мотивами ненависті" – штраф від 3 до 5 мільйонів рублів або від 5 до 10 років колонії.

За свідомо неправдиві фейки, які спричинили важкі наслідки, від 10 до 15 років колонії.

Як повідомляв ІМІ, 18 жовтня Мировий суд Таганського району Москви призначив адміністративний штраф у 4 мільйони рублів відеостримінговому сервісу Twitch за інформацію про війну Росії проти України. 4 жовтня 2022 року Мировий суд Таганського району Москви призначив адміністративний штраф американському відеостримінговому сервісу Twitch у 4 мільйони рублів за невидалення контенту з інформацією про війну Росії в Україні. З оприлюднених у суді матеріалів випливало, що оштрафували сервіс за стримінг із двогодинним інтерв'ю з радником Офісу Президента України Олексієм Арестовичем.

Liked the article?
Help us be even more cool!