ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді журналістам загородили єдиний екран з трансляцією із зали

15.12.2021, 11:16
Фото – Анна Стешенко, LB.ua
Фото – Анна Стешенко, LB.ua

У Верховній Раді журналістам загородили єдиний екран із трансляцією із сесійної зали. Звук стишили, повідомляє LB.ua.

"У кулуарах тепер неможливо слухати Раду", – повідомила спеціальна кореспондентка LB.ua.

Як нагадує видання, на початку вересня кулуари Верховної Ради частково відкрили для преси. Однак частину другого парламентського поверху, де зазвичай виходять із зали депутати "Слуги народу", обмежили для ЗМІ.

Кулуари парламенту закрили з початком поширення коронавірусу в Україні. У саму будівлю Ради з березня стали пускати за новими правилами: лише один журналіст від видання або одна знімальна група від каналу. Журналісти мали повернутися до роботи в кулуарах Верховної Ради з початком нової пленарної сесії 1 вересня 2020 року, проте погіршення епідемічної ситуації змусило керівництво парламенту відмовитися від цієї ідеї.

На початку жовтня журналісти, які працюють у Верховній Раді, почали збирати підписи за збільшення кількості акредитаційних карток для ЗМІ, що дозволяють працювати в кулуарах другого поверху. Представники ЗМІ просили зарезервувати по дві червоні картки знімальних груп телеканалів та по одній – для репортерів.

Як повідомляв ІМІ, 15 грудня парламентський телеканал "Рада" планує вийти в ефір в оновленому форматі – із сучасною парламентською студією та додатковою студією в Кабміні.

30 листопада директор парламентського телеканалу "Рада" Вадим Перенчук заявив, що канал може оновити сітку мовлення вже із середини грудня, якщо отримає для цього додаткові 43 мільйони гривень. За його словами, уже оголошено творчі конкурси на виробництво ток-шоу та інших програм. Конкурси вже на фінальній стадії. 

Із 7 вересня 2021 року у Верховній Раді для журналістів запроваджено спецкартки для входу в кулуари другого поверху та на вхід до їдальні парламенту. Картки для кулуарів – червоного кольору (загалом 40 карток), для їдальні – зеленого кольору, і всього їх 12.

6 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що для журналістів відкриють частину кулуарів другого поверху парламенту, доступ до яких був заборонений через карантинні обмеження. Однак будуть обмеження за кількістю.

Liked the article?
Help us be even more cool!