ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Рада" вийде в оновленому форматі: нові студії у ВР та Кабміні

14.12.2021, 12:47
Фото – фейсбук Христини Бердинських
Фото – фейсбук Христини Бердинських

15 грудня парламентський телеканал "Рада" планує вийти в ефір в оновленому форматі – із сучасною парламентською студією та додатковою студією в Кабміні.

Про це "Українській правді" сказали директор телеканалу “Рада” Вадим Перенчук та співрозмовник на каналі.

"Завтра ми плануємо вийти в оновленому форматі, повноцінно запрацюємо десь за місяць. Усе, що прописано в законі, залишиться – сесії та всі речі будуть. Що змінилось? По-перше, вже встановлено майданчик на другому поверсі Ради. Потім у нас є ще один пересувний майданчик. Тепер студії будуть масштабнішими, плануємо, що з них буде виходити краща технологічна картинка. Бо ви ж бачите, як ми зараз мовимо – у форматі попередніх технологічних епох", – розповів Перенчук.

За його словами, такі зміни пов’язані "з політичною волею керівництва країни". "По-перше, з’явилося бажання удосконалити канал. По-друге, це все підкріплюється видатками з бюджету: якщо в нас завжди був бюджет приблизно в 60 мільйонів гривень, то у 2022 він збільшився на 320 (усього на канал "Рада" та газету "Голос України" у 2022 виділили 407 мільйонів гривень. – Ред.). Структура керівництва каналу не змінилась", – зазначив він.

Співрозмовник УП на каналі сказав, що "пообіцяли, що по спікерах не буде жодної цензури".

"Пересувний майданчик", як з’ясувала УП, розташовано в Кабміні – відтепер канал, який початково був парламентським, працюватиме ще й в уряді. І, можливо, ще й по всій Україні: за даними УП, впродовж останніх кількох тижнів на канал шукали регіонального редактора. Перенчук не підтвердив, але й не спростував поширеної раніше інформації про те, що на каналі працюватимуть блогер Сергій Іванов та ексведучі ZIK Назар Довгий і Артем Бібік. Утім, співрозмовник УП на каналі зазначив, що чув інформацію про залученість Іванова і з ними нібито "вже планують записи".

Як повідомляв ІМІ, 30 листопада директор парламентського телеканалу "Рада" Вадим Перенчук заявив, що канал може оновити сітку мовлення вже із середини грудня, якщо отримає для цього додаткові 43 мільйони гривень. За його словами, уже оголошено творчі конкурси на виробництво ток-шоу та інших програм. Конкурси вже на фінальній стадії. 

30 листопада народний депутат від фракції "Слуга народу" Олег Дунда повідомив про розроблення законопроєкту щодо відновлення інституту державного телевізійного і радіомовлення.

1 березня 2020 року розпочав мовлення державний телеканал "Дом", який був створений для мовлення на тимчасово окуповані території України на базі каналу іномовлення UATV. UATV продовжив мовлення на одному із супутників, транслюючи повтори програм.

20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У серпні 2021 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб "Дом" мовив не лише на окуповані райони Донецької та Луганської областей та окупований Крим, а й для внутрішньо переміщених осіб на підконтрольній Україні території.

28 жовтня 2021 року "Детектор медіа" повідомив, що телеканал "Дом" у 2021 році витратив на рекламні послуги понад 31 мільйон гривень, майже всі ці кошти пішли на просування телеканалу для тимчасово окупованих територій "Дом".

Liked the article?
Help us be even more cool!