ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МВФ проаналізували, що штучний інтелект вплине на 40% робочих місць

Розвиток технологій може призвести до того, що майже 40% робочих місць в усьому світі будуть заміщені штучним інтелектом.

Про це йдеться в аналізі Міжнародного валютного фонду, повідомляє “Економічна правда”.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зазначила, що політики мають звернути увагу на “тривожну тенденцію”, щоб “запобігти подальшому розпалюванню соціальної напруги за допомогою технології”. 

Аналіз МВФ передбачає, що штучний інтелект, ймовірно, вплине приблизно на 60% робочих місць у розвинутих економіках і на 26% – у країнах з низьким рівнем доходу.

У половині випадків працівники можуть розраховувати на користь від інтеграції штучного інтелекту, тоді як в інших ситуаціях ШІ виконуватиме завдання замість людей, знизивши попит на робочу силу.

За словами Георгієвої, багато країн не мають інфраструктури або кваліфікованої робочої сили, щоб скористатися перевагами ШІ, тому ця технологія може погіршити нерівність між націями.

Також представниця МВФ вказала на можливості для збільшення виробництва та доходів у всьому світі завдяки використанню штучного інтелекту.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2023 року Рада Безпеки ООН провела перше засідання щодо небезпек штучного інтелекту. 

30 травня 2023 року провідні лідери в галузі штучного інтелекту, зокрема гендиректор OpenAI Сем Алтман, разом з експертами й професорами порушили питання “загрози вимирання людства через ШІ”, закликавши законотворців розглядати її на рівні з ризиками від пандемій і ядерної війни.

У березні бізнесмени Ілон Маск, Стів Возняк і група інших експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікували відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI. Автори листа посилаються на потенційні ризики таких розробок для суспільства й людства.

Liked the article?
Help us be even more cool!