ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві невідомі зірвали показ фільму про Голодомор

15.10.2021, 11:30
Фото - theins.ru
Фото - theins.ru

У Москві 14 жовтня невідомі зірвали показ фільму про Голодомор “Ґарет Джонс” польської режисерки Аґнешки Голланд в офісі правозахисної організації “Меморіал”, повідомляє The Insider та Медуза.

В офіс організації увірвалися близько 30 осіб в масках, а також знімальна група НТВ. Люди в масках вийшли на сцену біля кіноекрана і стали скандувати “Фашисти”, “Ганьба” і “Не забудемо, не пробачимо”.

Як повідомив представник “Меморіалу” Борис Беленкін, невідомі увірвалися зі службового входу, коли з офісу виходив співробітник.

За його словами, показ фільму погодили з МЗС РФ і консульством Польщі.

“Вбігли близько 30 осіб з криками “фашисти, не забудемо не пробачимо, геть”, мене <притиснули> до стінки, увірвалися в зал і вже там стали кричати ці гасла. Показ “Ґарет Джонс” був узгоджений з МЗС, з польським консульським центром, за моїми даними. Хто ці люди - незрозуміло. Вони ніяк себе не ідентифікували”, - розповів він.

Співробітники “Меморіалу” викликали поліцію. Більшість невідомих покинули зал до її приїзду, але троє-п'ятеро людей вдалося зупинити і змусити дочекатися поліцію. 

Поліцейські забрали кілька людей. Тих глядачів та організаторів, хто залишилися, поліція заблокувала в офісі “Меморіалу”, не випускаючи, а на дверях центрального входу повісили наручники.

Фото - theins.ru

Співробітник “Меморіалу” Гліб Струнников розповів, що від усіх вимагали “писати якісь пояснення”. Глядачам роздали анкети для внесення персональних даних і стали питати, як вони опинилися на показі та чи судимі вони. Коли глядачі дали пояснення, їх відпустили.

Співробітниця “Меморіалу” Олександра Поліванова повідомила “Медузі”, що поліцейські вилучили елементи системи пожежної сигналізації. Їх “оголосили відеореєстраторами”, пише Sota. Формально відключення сигналізації є порушенням пожежної безпеки, що передбачає опечатування будівлі, пояснила “Медузі” юристка “Меморіалу” Ірина Кутилова.

Нагадаємо, 4 жовтня 2016 року міністерство юстиції Росії визнало неурядову правозахисну організацію “Меморіал” “іноземним агентом”. “Меморіал” досліджує політичні репресії в СРСР, створює архів жертв Великого терору, увічнює пам'ять загиблих, займається просвітницькою та правозахисною діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!