ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У мережі поширюють фейк про загони націоналістів для боротьби із "сепаратизмом та дезертирством" – Центр страткому

11.02.2022, 13:24
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє про поширення фейку про нібито мобілізацію у Львівський загін Української добровольчої армії для боротьби із “сепаратизмом та дезертирством” на Заході України. 

За даними Центру, така інформація з'явилася 3 лютого в одному телеграм-каналі, який публікує чорнушні новини про Україну. Але вірусного поширення повідомлення набуло 10 лютого.

“Обережно, фейк: українська влада готує загони націоналістів для боротьби із “сепаратизмом та дезертирством” на Заході України. Імовірна цільова група: угорці та румуни, що компактно проживають у західних регіонах країни. Опосередковано – уряди Угорщини та Румунії. Мета дезінформації: посіяти паніку та розбрат усередині країни, ворожнечу із західними сусідами”, – зазначає Центр стратегічних комунікацій.

Центр наводить також спростування начальника Головного штабу УДА Сокола: “Українська добровольча армія наразі не має такого підрозділу, як Львівський загін УДА. УДА не проводить мобілізаційних заходів, тим паче шляхом публікації подібних заяв. Наразі ми не спостерігаємо загострення на східному фронті. На випадок загострення ситуації діяльність УДА узгоджена з ГОУ ГШ ЗСУ та органами місцевого самоврядування”.

Фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що поширення фейку про те, що нібито представники Нацкорпусу виготовляють саморобну радіоактивну бомбу, є продовженням інформаційно-психологічної операції російських спецслужб та їхніх колаборантів у Криму і на Сході України.

7 лютого Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував інформацію російських пропагандистських ЗМІ, які повідомляли про нібито прибуття на Донеччину “найманців з Польщі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!