ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газету "Вечірній Київ" відтепер видаватиме Київський університет імені Бориса Грінченка

Фото - Вечірній Київ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 25 квітня зареєструвала суб’єктом у сфері друкованого медіа газету “Вечірній Київ”. Тепер її видаватиме Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, повідомляється на сайті навчального закладу.

“Для нас це великий виклик і відповідальність, разом з тим і важлива місія. Адже вихід друкованої преси це європейська тенденція, і важливо забезпечити друкованим медіапродуктом нашу столицю з населенням близько 3 мільйонів людей та сьомим за чисельністю містом у Європі”, повідомила деканка факультету журналістики Університету Грінченка Галина Горбенко.

Видання готуватимуть студенти разом з викладачами-практиками. У виші обіцяють, що воно стане сучасним творчим експериментальним майданчиком.

Перший номер “Вечірнього Києва” вийшов 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом тривалого періоду газета зазнавала цензури та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

В університеті зазначили, що газета публікувала "прогресивні думки навіть у найскладніші часи": “Вечірні розмови” Максима Рильського, надруковані у “Вечірньому Києві”, дотепер є класикою української журналістики, і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

“Вечірній Київ” виходитиме чотири рази на рік і писатиме про проблеми, які турбують жителів столиці.

Liked the article?
Help us be even more cool!