ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітополі журналістів "Точки ОПОРИ" не акредитували й не пустили на партійні збори

23.09.2020, 12:00
Фото – poltava.today
Фото – poltava.today

У Мелітополі (Запорізька область) політична партія “Команда Сергія Мінька” не акредитувала і не пустила журналістів видання “Точка ОПОРИ” на партійні збори, які відбулися 18 вересня. 

Про це повідомляється на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Захід відбувся на території Мелітопольського моторного заводу в складі восьми осіб, без засобів масової інформації та кандидатів, яких вони висували на посади депутатів і міського голови. 

Журналістам видання “Точка ОПОРИ” було відмовлено в акредитації на цей захід.

“Після того як я відправив заявку, через дві хвилини прийшло повідомлення в онлайн-месенджер "Телеграм", у якому було сказано, що нас не пустили на форум і не пустять на конференцію. І додали: нічого особистого”, – розповів спостерігач ОПОРИ.

Згодом ОПОРА надіслала ще одне повідомлення на акредитацію двох інших осіб, але знову отримала відмову, в якій ішлося про те, що на зборах можуть бути присутні не більш ніж два представники кожного засобу масової інформації, а також що в заявці на акредитацію має бути зазначена адреса та електронна адреса ЗМІ.

18 вересня спостерігачі ОПОРИ завчасно прибули на збори політичної партії, проте на захід їх не пустили, посилаючись на відсутність акредитації.

“Ваша заявка була відхилена. Є порядок проходження акредитації. Виборчий кодекс каже про те, що організація партій, яка висуває кандидатів, зобов’язана на своєму власному сайті повідомити за п'ять днів, а також визначити порядок акредитації”, – заявив юрист партії “Команда Сергія Мінька” Павло Тимофєєв.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня в Києві на конференцію міської організації політичної партії “Перемога Пальчевського” не пустили деяких журналістів, зокрема "Точки ОПОРИ". Відмову організатори аргументували входженням Києва до “помаранчевої зони”. 

18 вересня в Миколаєві журналіст видання “Точка ОПОРИ” не зміг потрапити на збори обласної організації політичної партії “За майбутнє”, під час яких відбулося висування кандидата на вибори голови Миколаївської міської ради. 

19 вересня в Луцьку журналістку Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Марію Смик не пустили на конференцію регіональної організації політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

19 вересня в Луцьку журналісток видання “Точка ОПОРИ” та Центру журналістських розслідувань “Сила правди” не допустили на конференцію Волинської обласної організації політичної партії “Слуга народу”, посилаючись на карантинні обмеження.

19 вересня у Львові представниці видання “Точка ОПОРИ” та ще одній журналістці відмовили в участі у конференції Львівської обласної організації політичної партії “Слуга народу” з висунення кандидатів до місцевих рад через карантинні обмеження.

21 вересня у Львові журналістці видання “Точка ОПОРИ” відмовили в участі у партійній конференції Львівської регіональної організації “Опозиційна платформа – За життя” через карантинні обмеження.

19 та 20 вересня на Хмельниччині кореспондент видання “Точка ОПОРИ” не зміг потрапити на збори з висунення кандидатів від партій “Громадянська позиція” та “Наш край”.

Liked the article?
Help us be even more cool!