ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Точки ОПОРИ" не змогли потрапити на конференцію партії Пальчевського

22.09.2020, 13:14
Фото – сайт політичної партії “Перемога Пальчевського”
Фото – сайт політичної партії “Перемога Пальчевського”

У Києві 15 вересня на конференцію міської організації політичної партії “Перемога Пальчевського” не пустили деяких журналістів, зокрема "Точки ОПОРИ". Відмову організатори аргументували входженням Києва до “помаранчевої зони”. 

Про це повідомляється на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Згідно з повідомленням, 9 вересня на своєму сайті політична сила “Перемога Пальчевського” розмістила інформацію щодо проведення конференції київської міської партійної організації, яка була запланована на 15 вересня. Акредитація здійснювалася телефоном, пройти її треба було до 15:00 14 вересня.

Кореспонденти “Точка ОПОРИ” акредитувалися вчасно, але через входження 14 вересня Києва до “помаранчевої зони” акредитували лише одну особу. Проте вранці 15 вересня до видання зателефонували представники політсили та повідомили, що конференція проходитиме без представників ЗМІ, оскільки в них дуже мале приміщення і в умовах “помаранчевої зони” вони навіть не знають, як розсадити делегатів. ОПОРІ пообіцяли надіслати фотографії та реліз конференції.

Попри це у Facebook на сторінці інформаційного агентства Єдність велася пряма трансляція конференції. З відео видно, що голова конференції наголосила на тому, що в залі присутні представники ЗМІ, зазначає ОПОРА. 

Пресслужба партії “Перемога Пальчевського” з приводу цієї ситуації повідомила, що “журналістів допускали на подію, але змушені були відмовити тим, хто акредитувався пізніше, через карантинні обмеження, викликані “помаранчевою зоною” в Києві”.

На конференції Андрія Пальчевського висунуто як кандидата на посаду міського голови та проголосовано за списки кандидатів у єдиному та територіальних виборчих списках на вибори до Київської міської ради. 

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня у Миколаєві журналіст видання “Точка ОПОРИ” не зміг потрапити на збори обласної організації політичної партії “За майбутнє”, під час яких відбулося висування кандидата на вибори голови Миколаївської міської ради. 

19 вересня в Луцьку журналістку Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Марію Смик не пустили на конференцію регіональної організації політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”. 

19 вересня в Луцьку журналісток видання “Точка ОПОРИ” та Центру журналістських розслідувань “Сила правди” не допустили на конференцію Волинської обласної організації політичної партії “Слуга народу”, посилаючись на карантинні обмеження.

19 вересня у Львові представниці видання “Точка ОПОРИ” та ще одній журналістці відмовили в участі у конференції Львівської обласної організації політичної партії “Слуга народу” з висунення кандидатів до місцевих рад через карантинні обмеження.

Liked the article?
Help us be even more cool!