ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У лютому журналісти найчастіше запитували в юристів ІМІ про правоохоронців

03.03.2020, 10:00
Фото - progressivegrocer.com
Фото - progressivegrocer.com

У лютому юристи Інституту масової інформації надали більше консультацій (28) через гарячу лінію, ніж у січні (24). Найчастіше журналісти та медіа зверталися до ІМІ по роз’яснення щодо вимоги правоохоронців надати інформацію, щодо оскарження бездіяльності поліції, щодо обшуків.

“Помітно зменшилася кількість питань про нові законопроєкти про медіа і про дезінформацію: всього лише три консультації з цієї теми протягом лютого. Водночас значно зросла кількість звернень, пов’язаних з тими чи іншими аспектами кримінальних проваджень і їхнім впливом на діяльність журналістів і ЗМІ”, – розповів юрист ІМІ Алі Сафаров.

Так, у юристів запитували щодо подання заяв про скоєння злочинів проти журналістів і оскарження бездіяльності поліції в таких справах. Також журналісти консультувалися, що робити, коли поліція, СБУ, ДАБУ вимагають від них надання інформації, яку вони отримали в межах своєї журналістської діяльності. 

Крім того, журналісти з’ясовували, яка процедура слідчих дій під час кримінального провадження, зокрема обшуку, які особливості проведення таких слідчих дій стосовно журналістів і засобів масової інформації.

Традиційно ставляться запитання щодо доступу до публічної інформації в тих чи інших формах.

Виникали в журналістів і інші питання – починаючи від особливостей діяльності засобів масової інформації на місцевих виборах за новим Виборчим кодексом України і закінчуючи питаннями реклами сертифікованої продукції.

Нагадаємо, на правову гарячу лінію ІМІ можуть звертатися журналісти, засоби масової інформації та інші учасники інформаційних відносин з питаннями, пов’язаними з правовим регулюванням збирання, зберігання, поширення інформації, зокрема в мережі Інтернет. 

Консультації надають медіаюристи Роман Головенко та Алі Сафаров за номером 050-44-77-063. Запитання можна також надіслати на електронну пошту ІМІ [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!