ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві під телеканалом "Наш" сталися сутички між пікетувальниками та силовиками

04.02.2021, 15:31
Фото – Букви
Фото – Букви

У Києві сталися сутички між правоохоронцями та протестувальниками, що пікетували телеканал “Наш” із вимогою його закриття, повідомляє “Українська правда”.

Організаторами акції виступили націоналістичні організації “Основа майбутнього” (крило С14), “СОКІЛ”, “Правий сектор”, “Спілка ветеранів війни з Росією”.

За інформацією “Букв”, представники поліції заблокували мітингувальників за приблизно сотню метрів від прохідної телеканалу. Учасники мітингу спробували обійти кордон силовиків, унаслідок чого відбулася штовханина із застосуванням сльозогінного газу.

Як повідомляє Укрінформ, пікетувальники вимагають закриття телеканалу, який, за їхніми словами, є “рупором ФСБ”. Учасники акції, переважно молоді хлопці в балаклавах, поводяться агресивно, провокують поліцейських, влаштовують штовханину. Поліція застосувала сльозогінний газ. Наразі відомо про п’ятьох затриманих.

Водночас керівник С14 Євген Карась повідомив Укрінформу, що акція “планувалася мирною”.

Наразі мітинг закінчився, протестувальники рушили до Шевченківського райвідділку поліції, куди відвезли затриманих.

Перед тим як піти, учасники акції закидали правоохоронців сніжками.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

23 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

4 грудня 2020 року телеканал “Наш” надав слово в ефірі ток-шоу одному з ватажків так званої “ЛНР” Родіону Мірошнику. Нацрада призначила перевірку. 

3 вересня 2020 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Наш” через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та спричинив обурення в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!