ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму "суд" залишив чинним штраф редактору газети "Авдет"

09.11.2021, 10:15
Редактор кримськотатарської газети "Авдет" Шевкет Кайбуллаєв, фото - Олександра Сурган, Крим.Реалії
Редактор кримськотатарської газети "Авдет" Шевкет Кайбуллаєв, фото - Олександра Сурган, Крим.Реалії

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив чинною ухвалу суду першої інстанції, який визнав редактора кримськотатарської газети “Авдет” Шевкета Кайбуллаєва винним у порушенні обмежень режиму підвищеної готовності за те, що той перебував у машині під будівлею управління ФСБ у Сімферополі 4 вересня. 

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на видання “Кримський процес”.

Зазначається, що розгляд справи зайняв трохи більше п'ятнадцяти хвилин.

Захист вказував, що при складанні протоколу про адмінправопорушення було допущено процесуальні порушення. Суддя Володимир Агін, за словами громадської захисниці Хатідже Мамутової, зауважив, що Кайбуллаєв, як історик, має розуміти всю роль запроваджених владою обмежень.

У результаті суд залишив чинним рішення суду попередньої інстанції, за яким Кайбуллаєв має виплатити адміністративний штраф у 5 тисяч рублів.

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя оштрафував редактора кримськотатарської газети “Авдет” Шевкета Кайбуллаєва 5 тисяч рублів після масових затримань під будівлею управління ФСБ в Сімферополі 4 вересня.

10 вересня в окупованому Криму російська поліція допитала кореспондента “Кримської солідарності” Айдера Кадирова, намагаючись з'ясувати в нього, хто організував стихійний мітинг кримських татар 4 вересня біля будинку ФСБ у Сімферополі.

3 та 4 вересня затримали Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Нарімана Джелялова за підозрою “в підриві газопроводу в селі Перевальному”. Понад добу про них нічого не було відомо. Десятки людей, серед яких родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих. Більш ніж 50 з них затримали бійці ОМОНу, зокрема журналістів “Кримської солідарності” й “Грані.Ру” Айдера Кадирова та Нурі Абдурешитова, у яких були посвідчення ЗМІ. Затриманим висунули обвинувачення в непокорі поліції і невиконанні правил поведінки під час надзвичайної ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!