ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму суд залишив без змін штраф блогеру Гайворонському за образу Путіна

23.01.2020, 12:02
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив без зміни штраф ялтинському блогерові Євгену Гайворонському за образу президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на громадську ініціативу “Кримський процес”.

“Суд не став публічно проводити засідання за апеляційною скаргою ялтинського блогера Євгена Гайворонського щодо адміністративного правопорушення за ст. 20.1 за нецензурні висловлювання на адресу Путіна. Як повідомила секретар судді, на засідання не з'явився ні сам блогер, ні його адвокат Олексій Ладин, у зв'язку з чим розгляд скарги відкладено”, – йдеться в повідомленні.

Однак надалі, зазначає ініціатива, на офіційному сайті Верховного суду Криму в графіку судових засідань навпроти прізвища Гайворонського з'явилася позначка, що за результатами розгляду апеляційної скарги рішення залишено без змін. Рішення ухвалила суддя Любов Дяченко.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня 2019 року журналіста і блогера Євгена Гайворонського звинуватили в новому адміністративному правопорушенні за ч. 3 ст. 20.1 КоАП Росії (образа в Інтернеті влади і символів Росії) за пост у соціальній мережі Facebook щодо президента Росії Володимира Путіна.

За цей пост підконтрольний Росії Ялтинський міськсуд оштрафував його на 30 тисяч рублів.

20 грудня 2019 року адвокат Олексій Ладин повідомив, що підконтрольний Росії Ялтинський міський суд ухвалив рішення депортувати Євгена Гайворонського “з території Росії”. Того ж дня російські силовики відвезли Гайворонського в Масандрівський відділ поліції. За неофіційною інформацією, Гайворонського відвезли в поліцію для здавання “російського паспорта”. 

22 жовтня 2019 року підконтрольний Росії Мировий суд Ялти заарештував на 15 діб ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського.

Гайворонського звинуватили в ухиленні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення ("Ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії і (або) медичної та (або) соціальної реабілітації у зв'язку з вживанням наркотичних засобів").

26 березня 2019 року російський Мировий суд у Ялті заарештував журналіста Євгена Гайворонського на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Суд також зобов'язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності. 

Гайворонський назвав “маячнею” звинувачення у вживанні наркотиків.

7 квітня 2019 року Євген Гайворонський вийшов на свободу з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя.

6 березня 2019 року в Ялті російські силовики провели обшук у журналіста і блогера, який співпрацював із севастопольським виданням “Примечания”, Євгена Гайворонського за місцем його проживання.

23 березня 2019 року севастопольський інформаційний сайт “Примечания” повідомив, що припинив співпрацю з ялтинським журналістом Євгеном Гайворонським після його “проукраїнських висловлювань” і коментарів, що “не відображають позиції редакції”.

Liked the article?
Help us be even more cool!