ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Криму заарештував на 15 діб блогера Гайворонського

23.10.2019, 11:20
Фото – фейсбук Євгена Гайворонського / krymr.com
Фото – фейсбук Євгена Гайворонського / krymr.com

22 жовтня підконтрольний Росії Мировий суд Ялти заарештував на 15 діб ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського. Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладін.

Гайворонського звинуватили в ухиленні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення ("Ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії і (або) медичної та (або) соціальної реабілітації у зв'язку з вживанням наркотичних засобів").

Близько двох тижнів тому слідчі органи повернули журналістові український паспорт, вилучений ще навесні під час обшуку у квартирі, яку він знімав у Ялті.

Коментарі російських правоохоронців у Криму щодо затримання Гайворонського поки відсутні.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня в анексованому Криму російські силовики затримали ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського. Під час затримання його кілька разів ударили обличчям об поліцейську машину

26 березня 2019 року російський Мировий суд у Ялті заарештував журналіста Євгена Гайворонського на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Суд також зобов'язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності. 

Гайворонський назвав “маячнею” звинувачення у вживанні наркотиків.

7 квітня Євген Гайворонський вийшов на свободу з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя.

6 березня в Ялті російські силовики провели обшук у журналіста і блогера, який співпрацює із севастопольським виданням “Примечания”, Євгена Гайворонського за місцем його проживання.

23 березня севастопольський інформаційний сайт “Примечания” повідомив, що припинив співпрацю з ялтинським журналістом Євгеном Гайворонським після його “проукраїнських висловлювань” і коментарів, що “не відображають позиції редакції”.

Liked the article?
Help us be even more cool!