ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму видання "Примечания" припинило співпрацю з журналістом Гайворонським через проукраїнські заяви

25.03.2019, 13:21
Фото – Фейсбук Євген Гайворонський / krymr.com

Севастопольський інформаційний сайт “Примечания” повідомив, що припинив співпрацю з ялтинським журналістом Євгеном Гайворонським після його “проукраїнських висловлювань” і коментарів, що “не відображають позиції редакції”, повідомляє Крим.Реалії.

У виданні повідомили, що Гайворонський публікувався в “Примечаниях” як “позаштатний автор”, який “надсилав до редакції матеріали на злободенні і гостросоціальні теми з життя Ялти, що часто допомагали тим, хто звернувся до нього, знайти справедливість”.

Одночасно, зазначає севастопольське видання, Гайворонський “вів досить активне життя в соціальних мережах”, а “тональність деяких його постів і коментарів, що містять критику владних і навколовладних кіл Криму, не відповідала поглядам і переконанням інших співробітників “Примечаний”.

У редакції севастопольського сайту заявили, що “після нещодавнього обшуку, що пройшов у квартирі журналіста (Гайворонського – ред.) на початку березня, і вилучення всієї цифрової техніки висловлювання на сторінці Євгена Гайворонського стали різко проукраїнськими”. Водночас сайт “не впевнений до кінця”, що Гайворонський сам пише свої пости і його заяви “свідомі та самостійні”.

“На дзвінки колег із “Примечаний” і прохання про особисту зустріч Євген не відповідає”, – йдеться в заяві редакції.

Публічних коментарів Гайворонського з приводу заяви “Примечаний” немає. Крим.Реалії намагаються зв'язатися з журналістом, але на момент публікації він не відповідав на дзвінки.

Нагадаємо, 6 березня в Ялті російські силовики провели обшук у журналіста і блогера, який співпрацює із севастопольським виданням “Примечания”, Євгена Гайворонського за місцем його проживання.

Євген Гайворонський народився в Донецьку, навчався на журфаку місцевого вишу і вів у місті журналістську діяльність. У Ялті живе кілька років. Раніше працював прес-секретарем у місцевій проросійській громадській організації “Народна єдність”. Її активісти в березні 2014 року збирали підписи за проведення “референдуму” про приєднання півострова до Росії. Потім Гайворонський редагував проросійський “Евразийский журнал”. На цій посаді він хвалив президента Росії Володимира Путіна під час перегляду його щорічного послання, яке транслювалося на набережній Ялти.

Деякий час Гайворонський був кореспондентом кримської редакції російського видання “Комсомольская правда”. А після звільнення з неї став співпрацювати із севастопольським виданням “Примечания”, яке називають опозиційним за критику місцевої влади. Через свої публікації журналіст став неугодний і владі Ялти. Його періодично не пускають на сесію міськради.

На початку лютого 2018 року кримський журналіст Євген Гайворонський повідомив, що його побили в центрі Ялти. За словами потерпілого, того дня він ішов на зустріч із читачем – поговорити про майбутній ремонт у міському парку. Журналіст вважає замовником цього нападу ялтинського девелопера Дмитра Тюкаєва, “бізнесу і порушенням закону якого” він присвятив кілька журналістських розслідувань. Тюкаєв заявив, що подав позов до Гайворонського про захист честі, гідності та ділової репутації у зв'язку зі згадуванням свого імені в цій історії. Гайворонського публічно звинуватили в інсценуванні події.

Liked the article?
Help us be even more cool!