ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ялті у квартирі місцевого журналіста провели обшук

07.03.2019, 15:33

Увечері 6 березня в Ялті (анексований Росією Крим) група людей у ​​поліцейській формі увірвалась у квартиру журналіста севастопольського порталу “Примечания” Євгена Гайворонського та провела обшук, повідомляє “Нова газета”.

За словами головного редактора “Примечаний” Віктора Ядухи, журналісту сказали, що його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого антиекстремістським законодавством.

“У Гайворонського вилучили всю техніку і український паспорт. У його російського паспорта порвали сторінку з персональними даними. За моєю інформацією, він збирався летіти до Москви на зустріч із джерелами, які були готові розповісти про діяльність колишнього мера Ялти Андрія Ростенка. Зараз через те, що його паспорт пошкоджений, він полетіти не може”, - розповів Ядуха.

З будинку, за словами Віктора Ядухи, Гайворонського відвезли в у райвідділок Ялти, а звідти - в наркодиспансер, де у журналіста взяли проби. Після цього його відпустили без висунення будь-яких звинувачень.

Журналісти не знають, чи дійсно люди, які проводили обшуки, були співробітниками правоохоронних органів. У прес-службі російської поліції відмовилися коментувати ситуацію з Гайворонським, пославшись на закон про персональні дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!