ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві відбудеться Восьма міжнародна літня школа медіа-права

07.05.2012, 00:29
У Києві з 16 липня по 3 серпня 2012 року відбудеться Восьма міжнародна літня школа медіа-права, яку проводитиме Інститут Медіа Права у співпраці з Міжнародною організацією Артикль 19, повідомляється на сайті громадської організації.

Літня школа відбуватиметься у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Міжнародна літня школа медіа-права - це інтенсивний навчальний курс для юристок/ юристів з питань забезпечення свободи слова та свободи інформації, захисту честі, гідності та ділової репутації, діяльності засобів масової інформації, регулювання телерадіомовлення та інших питань діяльності мас-медіа. Основна увага у рамках літньої школи звертатиметься на міжнародні та європейські стандарти у сфері медіа-права, зокрема, Європейській конвенції про захист прав людини та основновоположних свобод і практиці Європейського суду з прав людини. Також буде розглядатися система захисту прав людини ООН, стандарти міжнародної організації «Артикль 19», законодавство України та інших країн.

Навчальний курс включатиме наступні теми:

• свобода вираження поглядів: американський та європейський підходи;

• Європейська конвенція з прав людини;

• процедура звернення до Європейського суду з прав людини;

• практика Європейського суду з прав людини в інформаційних справах;

• процедура звернення до Комітету ООН з прав людини;

• позови про захист честі, гідності й ділової репутації (дифамація);

• звільнення від відповідальності за дифамацію;

• право на інформацію, доступ до інформації;

• захист приватного життя;

• право на захист журналістських джерел;

• особливості регулювання друкованих та електронних ЗМІ;

• ліцензування каналів мовлення;

• європейські стандарти суспільного телерадіомовлення;

• професійні спілки та саморегулювання журналістів;

• особливості регулювання мережі Інтернет;

• законодавство про захист суспільної моралі;

• особливості діяльності ЗМІ в передвиборчий період.

Взяти участь у школі можуть юристки/юристи, робота яких пов'язана з питаннями свободи слова, свободи інформації чи медіа-права. Це можуть бути юристки/юристи мас-медіа, громадських організацій, органів влади, адвокати. Також заявки приймаються від студентів/ студенток старших курсів і випускниць/випускників, зацікавлених у тематиці літньої школи. Заняття проводитимуться російською мовою. Слухачами/слухачками літньої школи можуть бути громадяни/громадянки України, Білорусі, Молдови, Росії, а також громадянки/громадяни країн Південного Кавказу і Середньої Азії. Крім того, у порядку виключення, організатори можуть розглянути заявки з інших країн.

Заняття проводитимуть українські та зарубіжні експертки/експерти.

Програма розрахована на інтенсивне навчання, по закінченні якого учні/учениці одержать сертифікати. Учні/учениці повинні відвідувати всі заняття й не зможуть поєднувати навчання з роботою. У випадку відвідування менш 80% занять ученицю/учня буде відраховано.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-анкету. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 25 травня 2012 року (включно).

За результатами конкурсу буде відібрано 20 слухачів/слухачок. Про результати відбору організатори повідомлять кандидатам/кандидаткам 4 червня 2012 року. У разі виникнення труднощів із заповненням анкети Ви можете звернутися в Інститут Медіа Права за допомогою електронної пошти edu(at)medialaw.kiev.ua або за телефоном +380 (44) 284 61 64.

Умови участі у Літній школі:

Організатори забезпечують проживання й часткове харчування (обід) учнів/учениць літньої школи. Всі слухачки/слухачі одержать навчальну літературу. Фінансування транспортних витрат не надається. Реєстраційний збір за участь у літній школі становить 40 EURO, для студентів/студенток денної форми навчання - 20 EURO. Збір вноситься у перший день занять у гривневому еквіваленті.

Додатково (поза конкурсом) Інститут Медіа Права розгляне заявки від кандидатів/ кандидаток, готових покрити витрати на навчання. Вартість витрат на одного учня/ ученицю без проживання становить 500 EURO.

Літня школа у 2012 році проходить за підтримки Інтерньюз та Спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».
Фото - Інститут Медіа Права
Liked the article?
Help us be even more cool!